Olen oma Tee alguses, leidmaks isapoolseid juudi juuri Venemaal ja tõenäoliselt kusagil lõunaslaavi piirkonnas. Mul on väga vähe infot. Üks puruksrebitud foto vanaisa Histominist (mu ema ei mäleta isegi ta eesnime) ja teadmine, et ta deporteeriti 1946 või 1947. aastal kusagilt Libjaže lähedalt, Peterburi oblastist asumisele Siberisse. Kuhu täpsemalt ei tea. Igal juhul pidi ta olema paariteist aasta pärast rehabiliteeritud, sest mu babuška oli teismelise eas oleva isa käekõrvale võtnud ja ühel puhkusereisil Mustamere piirkonnas, Nikolajevis, poja isa vaatam viinud. Kuna aga teismeline poeg ei tahtnud "äkki" väljailmunud isast midagi kuulda, siis suhted katkesid ja nii ma teadmatuses vaevlen. Isa ja vanavanemad on surnud.
Ja nüüd. kuna tunnen lõuna- ja protoslaavlastega eriti suurt hingesugulust, samuti olen ortodoks ning mõistan enam-väehem ka kõigi nende keeli, siis otsustasin lõpuks oma "päris" kodu üles leida. Kas Te auväärsed oskate mind juhatada, kust ma selle iidse pärimuse kera harutamist alustada võiksin?
Lugupidamisega,
Eliisabet Tomasberg /tulevane Makedoonia Eliisabet

/
Vormsi Õigeusukiriku Taastamise MTÜ juhatuse liige
+372 5041943
eliisabet.tomasberg@gmail.com