(lõuna)slaavi juured?

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Eliisabet Tomasberg
Status: Eemal

(lõuna)slaavi juured?

Postitus Postitas Eliisabet Tomasberg »

Olen oma Tee alguses, leidmaks isapoolseid juudi juuri Venemaal ja tõenäoliselt kusagil lõunaslaavi piirkonnas. Mul on väga vähe infot. Üks puruksrebitud foto vanaisa Histominist (mu ema ei mäleta isegi ta eesnime) ja teadmine, et ta deporteeriti 1946 või 1947. aastal kusagilt Libjaže lähedalt, Peterburi oblastist asumisele Siberisse. Kuhu täpsemalt ei tea. Igal juhul pidi ta olema paariteist aasta pärast rehabiliteeritud, sest mu babuška oli teismelise eas oleva isa käekõrvale võtnud ja ühel puhkusereisil Mustamere piirkonnas, Nikolajevis, poja isa vaatam viinud. Kuna aga teismeline poeg ei tahtnud "äkki" väljailmunud isast midagi kuulda, siis suhted katkesid ja nii ma teadmatuses vaevlen. Isa ja vanavanemad on surnud.
Ja nüüd. kuna tunnen lõuna- ja protoslaavlastega eriti suurt hingesugulust, samuti olen ortodoks ning mõistan enam-väehem ka kõigi nende keeli, siis otsustasin lõpuks oma "päris" kodu üles leida. Kas Te auväärsed oskate mind juhatada, kust ma selle iidse pärimuse kera harutamist alustada võiksin?
Lugupidamisega,
Eliisabet Tomasberg /tulevane Makedoonia Eliisabet :-)/
Vormsi Õigeusukiriku Taastamise MTÜ juhatuse liige
+372 5041943
eliisabet.tomasberg@gmail.com
Eliisabet Tomasberg

Re: (lõuna)slaavi juured?

Kas tasuks läbi astuda Lebjaže linna perekonnaseisu ametist, kus tõenäoliselt abiellusid isand Histomin ja Tamara Agapova? Sealt edasi peaks juba vist uurimine kergemaks minema, kuigi kui arvestada Histomini juudi päritolu, siis võin ma seda "kera" vist aabrahami aegadeni välja harutada :lol:
Eliisabet Tomasberg

No ja nüüd siis ütleb mu ema, et vaarisa nimi kirjutati I-tähega "Istomin"!!! Selle järgi peaks keeleteadlased päritolupiirkonnale lähemale jõudma? Et, kas on ida,-lääne, lõuna- või mõni muu slaavi piirkond!!! Ja alati on vist tänapäeval võimalik teha geenitest, et oma põlvnemise umkaudset paika teada saada. Kuidas need geenid nüüd ainult pärandusidki? Ema või isa liinipidi? Aidake lolli kunstniku ometigi!
Raivo Seppo

Postitus Postitas Raivo Seppo »

Kui Histomin ei mõju ei venelikult ega juudilikult, on Istomin üsna tavaline vene perekonnanimi veel tavalisemast vanavene isikunimest Istoma, mida tõlgendatakse kui "väsitajat", ema vaevavat last.
Eliisabet Tomasberg

Ega jah, ma ju tean ainult lugude põhjal, et väljasaadetuks oli ta osutunud juudi rahvuse pärast. Noil sedastel aegadel võis see ka fabritseeritud " staatus" olla. Eks siis kunag vbl paisrab
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”