http://www.eha.ee/saaga/shortcut.php?sh ... 6.1.364:12 Saaga EAA.1286.1.364:12
Nr.8 sulane Peter.
Mis on kirjutatud märkuste lahtritesse tema nime taha?
Palun abi väljalugemisel
Peter on sündinud 1799 ja tema naine Ep sündinud 19 märts 1807. Abiellusid nad 1827. Arusaamatuks jääb endiselt mis on kirjutatud sulgudesse Epu nime taha, mis tähendavad järgmistes lahtrites need lühendid ja kõige rohkem huvitab mind sõna, mis on kirjutatud peetri sünniaasta ette.
Olen tänulik igasuguse abi eest.
Olen tänulik igasuguse abi eest.
Tähendab -tegemist on puhtalt arvamisega - number Epu taga tähendab mingit viidet, on lehekülje või talu või pere number,kust ta pärit on,sest ta on hiljem sinna vahele juurde kirjutatud,kui ta Peetriga abiellus.Lühendid seal lahtrites tähendavad üsna kindlasti mingeid oskusi - ilmselt lugemist (gut =hea).Ja veel pakun,et lühend Peetri sünniaasta ees on sünnikoht - mis iganes see siis ka ei ole ( ....?metsa?).Seesama Peeter on seal paremapoolsel leheküljel ka laste nimekirjas üles märgitud,ka seal on sünniaasta ees sarnane sõna,aga kahjuks ei loe välja.
www.eha.ee/saaga/shortcut.php?shc=EAA.1286.1.368:124]Saaga EAA.1286.1.368:124
Sellel lehel on Hans Adamson. Tema nime taha ja esimeste laste nimede taha on sünnikohana kirjutatud ka sarnane sõna. Või kujutan ma endale ette? Niiväga oleks vaja aru saada- muidu ei oska enam edasi minna.
Sellel lehel on Hans Adamson. Tema nime taha ja esimeste laste nimede taha on sünnikohana kirjutatud ka sarnane sõna. Või kujutan ma endale ette? Niiväga oleks vaja aru saada- muidu ei oska enam edasi minna.
-
annika.malva
- Kontakt:
- Status: Eemal
Seda lehte ma tean jah. Vaja oleks just teada seda kus Peeter sündis.
Ta oli KattiMärdi Adami sulane Holstres. Aga selle kandi sünnimeetrikast ma teda ei leia. (Kaks vanemat õde leidsin sünnimeetrikast üles).Samas tema vanemaid nimetatakse Hennrikko Ritso Hansuks ja Mariks. (Et ma ei saagi aru kas see Hennrikko Ritso jagunes mingil ajal ja üheks osaks sai Kattimärdi?) Ühesõnaga jah, üritan leida mingit märki Peetri sünni kohta. Kuigi ma vaatan, et tema sünnikuupäeva taga (teisel lehel) on küsimärk- seega on olnud sellega juba siis segadust.
Ta oli KattiMärdi Adami sulane Holstres. Aga selle kandi sünnimeetrikast ma teda ei leia. (Kaks vanemat õde leidsin sünnimeetrikast üles).Samas tema vanemaid nimetatakse Hennrikko Ritso Hansuks ja Mariks. (Et ma ei saagi aru kas see Hennrikko Ritso jagunes mingil ajal ja üheks osaks sai Kattimärdi?) Ühesõnaga jah, üritan leida mingit märki Peetri sünni kohta. Kuigi ma vaatan, et tema sünnikuupäeva taga (teisel lehel) on küsimärk- seega on olnud sellega juba siis segadust.