veel abi palun
Re: veel abi palun
Oskab keegi öelda, et kui ma olen 1782 andmed kätte saanud, kas on võimalik veel kuskile edasi minna?
-
Arvo.Jägel
- Status: Eemal
Vanemad personaalraamatud (kui leidub) ja meetrikad (kui leidub). Eriti abiks on abielukanded, kus mõnikord ka abiellujate vanemad ja elukohad kirjas. Meetrikate lappamine on tüütu, aga tihtipeale ainus võimalus.
Võib vaadata ka vakuraamatuid (kui uuritavatel mõisatel sobiva aja kohta midagi kirjas on), aga seal on üldjuhul vaid peremehed kirjas ja haruharva mõni märkus nende kohta; enne oleks vajalik sugupuu mujalt kindlaks teha. Paraku talunimed ja sugulus ei ole omavahel eriti seotud... Siis on veel erinevate komisjonide materjalid 18 saj algusest, aga neid ei ole terve Eesti kohta ja niikaugele ajas tagasi liikuda pole alati võimalik.
Alati on abiks üles kirjutada rohkem andmeid kui hädasti vaja - näiteks kõik antud taluga seotud sünnid pluss kõik sobiva eesnimega sünnid otsitaval ajavahemikul jmt - pikapeale hakkab mingi pilt tekkima, kes ja kus toimetas.
Võib vaadata ka vakuraamatuid (kui uuritavatel mõisatel sobiva aja kohta midagi kirjas on), aga seal on üldjuhul vaid peremehed kirjas ja haruharva mõni märkus nende kohta; enne oleks vajalik sugupuu mujalt kindlaks teha. Paraku talunimed ja sugulus ei ole omavahel eriti seotud... Siis on veel erinevate komisjonide materjalid 18 saj algusest, aga neid ei ole terve Eesti kohta ja niikaugele ajas tagasi liikuda pole alati võimalik.
Alati on abiks üles kirjutada rohkem andmeid kui hädasti vaja - näiteks kõik antud taluga seotud sünnid pluss kõik sobiva eesnimega sünnid otsitaval ajavahemikul jmt - pikapeale hakkab mingi pilt tekkima, kes ja kus toimetas.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
-
Arvo.Jägel
- Status: Eemal
Punti Miku Jaan, Els, Jürg jne 1782 personaalraamatus - siit saad ligikaudsed sünniajad. Laste nimed klapivad igati ehk tegu õige perega; Albrecht ja Magnus on kaksikud ja sellega saad sünnimeetrikas (kui sobiv aasta olemas) sünni (ja loodetavasti tolleaegse isatalu nime) 100% kindlusega üles leida.
Sama pere jäänused 1796 personaalraamatus - sealt uut infi vist juurde ei leia.
Kiikasin 1770 sünnimeetrikat - esmapilgul sobivat Jüri sündi ei leidnud. Eks peab vaatama aasta-paar sinna-tänna (revisjoni alusel võiks ta pigem 1769 olla); üsna ebamugava käekirjaga on see raamat kirja pandud ja üsna hakitud struktuuriga on ta ka.
Sama pere jäänused 1796 personaalraamatus - sealt uut infi vist juurde ei leia.
Kiikasin 1770 sünnimeetrikat - esmapilgul sobivat Jüri sündi ei leidnud. Eks peab vaatama aasta-paar sinna-tänna (revisjoni alusel võiks ta pigem 1769 olla); üsna ebamugava käekirjaga on see raamat kirja pandud ja üsna hakitud struktuuriga on ta ka.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
Tänan veelkord, olen need dokumendid juba ise ka leidnud, olin lihtsalt seekord hoolikam:) Sünniaastad kipuvad ikka vahest väga kõikuma- Punti Jaan on nii 1742 kui ka 1729, Els 1745 ja 1749.... Aga eks ma püüa. 1769 leidsin vajaliku sünni, aga palju infot mitte:)