viited allikatele

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
janelys
Status: Eemal

viited allikatele

Postitus Postitas janelys »

Kuidas talletate endale viited allikatele kust olete isiku kohta mingit infot saanud? Kas panete kirja nt Saaga hingeloendite täpsed lk, ... ?
Tahaks endale jätta ikka viite kust mingi info olen saanud isiku kohta, kuid kogu see kirja panemine võtab mul sugupuu uurimise isu ära. :(

Seni olen hingerevisjonide puhul pannud kirja andmed programmi märkuste lehele näiteks järgmiselt:
"Perekonna nr(), elukoht selle ehk 8.revisjoni ajal(), vanus eelmise ehk 7.revisjoni ajal(), vanus hetkel(, sündinud seega ca ), abikaasa(), lapsed(): Loona (Klausholm) mõis: revisjonilehed; Loona (Klausholm) mõis: revisjonilehed ja ümberkirjutuslehed; EAA.1865.4.310/6; 1834-1850; revisjon kirja pandud 25.01.1834- lk 14, Saaga vaade 11/84. Nimena kirjas ."
Samas on iga isiku kohta selliste sulgude täitmine üsna tülikas ja aeganõudev, kuigi minu jaoks informatiivne, et näha kus isik on mingi revisjoni ajal elanud, kes on revisjonis tema perre kuuluvaks peetud jne, ilma et peaks internetti avama ja saagast vastavat lk välja otsima.

Kas oskab keegi mulle nõu anda kuidas saaks sama info talletada lihtsamal viisil või kirjutada kuidas Teie oma kasutatud allikaid enda jaoks üles märgite?
Uuritavad perek.nimed
Viru: Balder, Kulp, Terts, Rumberg, Tänavots, Paulmann, Neugast, Paal
Saare: Juhanson, Sai, Saar, Sepp, Tuurmaa, Tuisk, Olop
Pärnu-, Võru- ja Põlva: Palu, Kütt, Mikson, Kaha, Arnim, Kriiver, Vardja
Harju- ja Viljandi: Muru, Loopere
Arvo.Jägel

Re: viited allikatele

Postitus Postitas Arvo.Jägel »

Umbes samamoodi, aga võimalikult lühidalt. Revisjoniandmeid alati välja ei kirjutagi, kui suur pere on - loodan, et Saaga pikemaks ajaks (või igavesti) off-line ei lähe ja sealt saab alati üle vaadata. Vanused kirja ja sünniaastad arvutan juurde juhul, kui need juba kindlalt teada pole. Igal juhul kopeerin viite Saagale.

Kirjutan siis umbes nii:

PR 1796-1830 Rõuge, Moisa Perre – Kõrtsi Mees Peter Kann, n Liso jpt – väga raskesti loetav
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1038,270,0" onclick="window.open(this.href);return false;
L1811 Võrumaa, Rõuge – kõrtsmik Peter 38a 1773, p Adam 14a 1797, p Jürry 9½a 1802, p Jaan 2a 1809
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1122,288,0" onclick="window.open(this.href);return false;
+1824 apr 04 Rõuge, Suure Ruuga Kann (teises tulbas - n? – või on see viga – Peter?) 51a 1773
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1,998,61,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga :)
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
janelys

Tänan, et viitsisid oma viitamist minuga jagada. Kas kirjutad hingerevisjonide puhul kogu pere andmed isiku alla kes on nö "perepea"?
Ootan ka teiste inimeste näiteid kuidas nemad oma kasutatud allikaid kirja panevad!
Uuritavad perek.nimed
Arvo.Jägel

Postitus Postitas Arvo.Jägel »

Tegelikult ma nö puhtandisse (geni või mingi programm) revisjonide andmeid üldse ei kirjuta; vahel panen vaid viite Saagale (ja seda üldiselt jah perepea juurde). Selline märkmete kirjapanek on pigem mustandmaterjal, mida ma vähemalt hetkel hoian lihtsalt dokumendina.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga :)
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
janelys

Antud küsimuse all mõtlesingi oma programmis olevat mustandit inimeste kohta, mitte genisse kõigele nähtavate andmete sisestamist.
Uuritavad perek.nimed
maidu.leever
Kontakt:

Postitus Postitas maidu.leever »

Eks viidete talletamine sõltub paljuski programmist. Spetsiaalsetes genealoogiaprogrammides on ta lihtsam, mujal keerulisem.

Näide minu veebiandmebaasist: http://genealoogia.leever.ee/individual.php?pid=I6061" onclick="window.open(this.href);return false;
Muidu kasutan Brother's Keeperit ja seal on võimalsed umbes samad, isegi paremad Ühe ja sama info lisamiseks mitmele inimesele ei pea seda alati uuesti sisestama ega kasutama ka copy-paste, piisab ainult ühele nupule vajutamisest.
janelys

Tänan hea näite eest!
Kas keegi teab kas analoogne viitamise võimalus, nagu Maidu Leever näitena tõi, on ka programmis genbox?
Uuritavad perek.nimed
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”