Noorim sünnitaja
Noorim sünnitaja
Kui vana on Teie sugupuus noorim naine, kes on emaks saanud (sünnitanud) või mees, kes isaks saanud?
Kas 15 on naisterahva puhul tavaline vanus esimese lapse saamiseks? Kas siis abielluti nii noorelt?
Vaatasin revisjonikirju ja leidsin, et naise vanus revisjoni tegemise hetkel on 28 ja vanim laps 13, seega ju lihtne matemaatika annaks naise vanuseks 1.lapse sünnitamisel 15! Kas see on tõenäoline?
Saaga EAA.1864.2.VIII-129:38?260,485,2231,353,0
Kas 15 on naisterahva puhul tavaline vanus esimese lapse saamiseks? Kas siis abielluti nii noorelt?
Vaatasin revisjonikirju ja leidsin, et naise vanus revisjoni tegemise hetkel on 28 ja vanim laps 13, seega ju lihtne matemaatika annaks naise vanuseks 1.lapse sünnitamisel 15! Kas see on tõenäoline?
Saaga EAA.1864.2.VIII-129:38?260,485,2231,353,0
Uuritavad perek.nimed
Viru: Balder, Kulp, Terts, Rumberg, Tänavots, Paulmann, Neugast, Paal
Saare: Juhanson, Sai, Saar, Sepp, Tuurmaa, Tuisk, Olop
Pärnu-, Võru- ja Põlva: Palu, Kütt, Mikson, Kaha, Arnim, Kriiver, Vardja
Harju- ja Viljandi: Muru, Loopere
-
passer urbanus
- Status: Eemal
revisjonide tulemusi revideerides meetrikate ja personaalraamatutega võrreldes selgub, et vanuse vead revisjonides on pigem reegel. 1-2-3 aastat on pisiasi, mul on ette tulnud ka 5 aastane viga / erinevus.
seega oletades, et sinu näites on emaga eksitud 1-2 aastat ühes suunas ning lapsega sama teises suunas, on tulemus täiesti ootuspärane.
17 aastast pruuti olen kohanud mitu korda, kusjuures, kui õieti mäletan, siis ühel puhul oli peig üle 40.
nii et ega 15 aastane ema ka välistatud ei tohiks olla.
Lisaks veel - Ann ei pruugi Hansu esimene naine olla - s.t. kõikide laste ema. Annu ja Hansu vanusevahe võib sellele viidata. Mul on mõned juhtumid, kus teine (kolmas) naine üha noorem on ...
kontrolli meetrikatest.
seega oletades, et sinu näites on emaga eksitud 1-2 aastat ühes suunas ning lapsega sama teises suunas, on tulemus täiesti ootuspärane.
17 aastast pruuti olen kohanud mitu korda, kusjuures, kui õieti mäletan, siis ühel puhul oli peig üle 40.
nii et ega 15 aastane ema ka välistatud ei tohiks olla.
Lisaks veel - Ann ei pruugi Hansu esimene naine olla - s.t. kõikide laste ema. Annu ja Hansu vanusevahe võib sellele viidata. Mul on mõned juhtumid, kus teine (kolmas) naine üha noorem on ...
kontrolli meetrikatest.
Viimati muutis passer urbanus, Teisipäev 25. August 2009, 12:10:08, muudetud 1 kord kokku.
-
annika.malva
- Kontakt:
Pakun välja variandi, et Ann võib olla teine abikaasa. Ma ise ei ole kohanud nii noort ema (kui mälu ei peta, siis noorimana on 19-aastane abielluja ette tulnud), aga kõike võib juhtuda. Juhtub kaasajalgi
Otsi sünnimeetrikatest iga lapse sünnikannet ja varasemaid personaalraamatuid ning revisjone vaata samuti. Mõnikord on märge ka, et 2. või 3. naine.
Ka ise kahlustasin Hans'u teiseks naiseks olemist Ann'i puhul, kuid kuna eelmises revisjonis Hansul veel naist ei olnud, ega ole ka selles revisjonis kirja, et ta lesk oleks, lapsed 1. ja 2. abielust vms (niipalju kui mina aru saan neist revisjonilehtedesse kirja pandust), siis tekkiski küsimus, et kas võib ehk olla tegemist tema ainsa naisega.
Uuritavad perek.nimed
-
annika.malva
- Kontakt:
Seda ma mõtlesingi, et eelmine revisjon toimus enne 1.lapse sündimist, seega eelmises pole veel Hansul abikaasat. Seega üksi revisjoni järgi ei tea kas Ann oli tõepoolest ka 1.lapse emaks. Eks tulevikus lappan läbi meetrika ja loodetavasti saan sealt ka vajalikud vastused.
Huvitav aga oleks teada, kui paljudel on 15 aastaste lapsevanematega tegemist tulnud teha.
Huvitav aga oleks teada, kui paljudel on 15 aastaste lapsevanematega tegemist tulnud teha.
Uuritavad perek.nimed
-
Riina.Kallas
Minu sugupuu noorim isa on 17, kusjuures lapse sai endast 5 aastat vanema naisega.
Emaks on saanud 2 tütarlast 16 aastasena, neist üks on saanud vallaslapse.. ja teine läinud mehele ja saanud kaksikud endast 23 a vanema mehega (eelmine naine suri ja kositi siis noor tüdrik).
Emaks on saanud 2 tütarlast 16 aastasena, neist üks on saanud vallaslapse.. ja teine läinud mehele ja saanud kaksikud endast 23 a vanema mehega (eelmine naine suri ja kositi siis noor tüdrik).
Tartumaa: Luke, Nõo, Kambja...
Võrumaa: Vastseliina
http://web.zone.ee/aadamisugupuu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Võrumaa: Vastseliina
http://web.zone.ee/aadamisugupuu/" onclick="window.open(this.href);return false;