Milline kogudus?

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
marvi meriniit
Status: Eemal

Milline kogudus?

Postitus Postitas marvi meriniit »

Kas keegi oskab arvata, millisesse Kaarli kogudusse on välja rännanud Hans Krosing?
Saaga TLA.1358.2.14:554?38,1165,2290,187,0
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Ega siin eriti muud võimalust ole, kui et Tallinna Kaarli kogudusse.
Katrin H.
marvi meriniit

Postitus Postitas marvi meriniit »

Tallinna Kaarli kogudus on Karlskirche ning seda perekonda ei leidu ka Kaarli koguduse registris.
Katsa

Kaarli kogudus on ka Karls Gemeinde, teisi sellenimelisi kirikuid vähemasti Eestimaa pinnal minu teada ei leidu, kuivõrd ta on erinevalt teistest pühendatud Rootsi kuningale Karl XI (teised on tavaliselt pühendatud mõnele ristiusu pühakule) ja Saagas olevatest Kaarli pers. raamatutest ei leiagi mujalt tulnud kogudusega liitunuid. Kõik minu otsesed esivanemad nii isa kui ema liinis on millalgi 19. saj. lõpupoole Kaarli kogudusse tulnud mujalt, kuid ühtki neist personaalraamatutest ei leia. Aga meetrikatest üksipulgi lapates leiab nii sünde, abielusid kui ka surmasid.
Katrin H.
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Mina olen küll leidnud oma uuritavates suguvõsades mujalt Kaarli kogudusse tulnud personaalraamatatutest (tulnud nii 19.saj teises pooles kui ka lõpupoole).
Mis on aga minu jaoks kummaline on see, et algselt pühavaimu kogudusse kuulunud ja hiljem jaani ning kaarli kogudusse läinud Väo, Viimsi ja Nehatu rahvast personaalraamatutes pole, võibolla olid nende jaoks eraldi raamatud, sest Haabersti kohta tundub olevat.
Katsa

Jah, mõni ikka satub personaalraamatutesse ka - enamikku oma Kaarli kogudusse läinud esivanemaid leian ainult meetrikatest, kui neil mõni elutähtis sündmus kirjas, kuid üksikud on ikka pääsenud personaalraamatutesse ka. Ei tea, millest see sõltus.
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”