Kas keegi oskab arvata, millisesse Kaarli kogudusse on välja rännanud Hans Krosing?
Saaga TLA.1358.2.14:554?38,1165,2290,187,0
Milline kogudus?
-
marvi meriniit
- Status: Eemal
-
marvi meriniit
- Status: Eemal
Kaarli kogudus on ka Karls Gemeinde, teisi sellenimelisi kirikuid vähemasti Eestimaa pinnal minu teada ei leidu, kuivõrd ta on erinevalt teistest pühendatud Rootsi kuningale Karl XI (teised on tavaliselt pühendatud mõnele ristiusu pühakule) ja Saagas olevatest Kaarli pers. raamatutest ei leiagi mujalt tulnud kogudusega liitunuid. Kõik minu otsesed esivanemad nii isa kui ema liinis on millalgi 19. saj. lõpupoole Kaarli kogudusse tulnud mujalt, kuid ühtki neist personaalraamatutest ei leia. Aga meetrikatest üksipulgi lapates leiab nii sünde, abielusid kui ka surmasid.
Katrin H.
Mina olen küll leidnud oma uuritavates suguvõsades mujalt Kaarli kogudusse tulnud personaalraamatatutest (tulnud nii 19.saj teises pooles kui ka lõpupoole).
Mis on aga minu jaoks kummaline on see, et algselt pühavaimu kogudusse kuulunud ja hiljem jaani ning kaarli kogudusse läinud Väo, Viimsi ja Nehatu rahvast personaalraamatutes pole, võibolla olid nende jaoks eraldi raamatud, sest Haabersti kohta tundub olevat.
Mis on aga minu jaoks kummaline on see, et algselt pühavaimu kogudusse kuulunud ja hiljem jaani ning kaarli kogudusse läinud Väo, Viimsi ja Nehatu rahvast personaalraamatutes pole, võibolla olid nende jaoks eraldi raamatud, sest Haabersti kohta tundub olevat.