Olen probleemi ees 1795a. Tõstamaa mõisa revisjoni lehega Saaga EAA.1865.3.277/5:10 Minu esivanem on Vaino Tõnis,kelle naine on Liiso. Tõnis on Vaino talu peremees mis asub Tõhela külas. Sama nime kannab see talu praeguseni. Tõnise lapsed on Hants; Reet; Mart; Tõnis; Hendrik. Mina olen Hendriku järeltulija, kelle perekonna nimeks pandi Kirikal. Kuid samas 1795a. revisjonis on veel teine Vaino Tõnis Saaga EAA.1865.3.277/5:5 kelle naine on Marri ja lapsed Liiso; Johan; Andrus; Jakob; Triino. Kas keegi oskab selle lahti seletada?
Soovin kõigile foorumi kasutajatele häid jõule.
Uno Kirikal
Kaks Vaino Tõnist
Tere!
See teine pole Waino Tõnis, vaid sulane Mart, kes mingit pidi seotud Waino Tõnisega. Sõnade Mart ja Waino Tõnis vahel on lühendid, mida mina kahjuks deshifreerida ei oska
Saaga EAA.1865.3.277/5:5?41,794,367,77,0
Jõudu ja jaksu otsingutes ning Jõulurahu kõigile!
Siiri
See teine pole Waino Tõnis, vaid sulane Mart, kes mingit pidi seotud Waino Tõnisega. Sõnade Mart ja Waino Tõnis vahel on lühendid, mida mina kahjuks deshifreerida ei oska
Saaga EAA.1865.3.277/5:5?41,794,367,77,0
Jõudu ja jaksu otsingutes ning Jõulurahu kõigile!
Siiri
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
- Status: Eemal
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Lubagem kahelda selles, aga kindel väga pole ka.unokiri kirjutas:Kas see Mart on sulane Oltre Ado juures ja kas ta võiks olla Vaino Tõnise vend? Vanuse järgi nagu klapiks.
Suudan lugeda umbes niipalju
"Knecht Mart, w. d. ? b. Waino Tönnis"
Tekst on korralik ja ainult ? tundub olevat suur täht või pigem isegi mitu tähte, kahjuks ei saa aru.
Kui ma vaatna kuidas on kirjutatud seine, siis võib see minu w ka em. olla
Ehk siis keegi endine ... Waino Tönnise juures. bei = juures
b. tundub ikkagi väike täht olema ja suur B oleks natuke erinev.
Kokkuvõtteks, ega hästi aru ei saanud küll.
Ka vend võib sulane olla mõnikord.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716