19 sajandi Venemaa eestlased (Ingerimaa Gatchina)
-
Paadla mõis
- Status: Eemal
19 sajandi Venemaa eestlased (Ingerimaa Gatchina)
Mul on olnud probleeme oma isapoolsete esivanemate otsimisel Nimelt olid nad väljarändajad Ingerimaale Gatchinassa 1830-1850. Elasid Ivanovka külas ja perekonnanimi oli Karu. Minu vanema Iida, vanaisa Jüri, vanatädi Adeele Peder ja nende vend Albert Kiik. Tagasi tulid nad 1941-1942 söja ajal ja viibisid teatud aeg ümberasujate laagris Kloogal.
Kas kellegil on aimu, kust nende kohta teavet saaks.
Tänades üks usin sukupuu uurija.
Kas kellegil on aimu, kust nende kohta teavet saaks.
Tänades üks usin sukupuu uurija.
-
Loopmann
Re: 19 sajandi Venemaa eestlased (Ingerimaa Gatchina)
Sul veab.https://www.familysearch.org/s/image/sh ... PRagg%253D" onclick="window.open(this.href);return false;
seal kirikute raamatute lehed 1833 - 1885,rohkem pole,mul endal elasid seal veresugulased,aga läksid sinna
1896.Head otsimist.
seal kirikute raamatute lehed 1833 - 1885,rohkem pole,mul endal elasid seal veresugulased,aga läksid sinna
1896.Head otsimist.
Tea kas ma olen saamatu vöi milles asi aga mul önnestub leida vaid 7 lehekülge Gatshina kirjeid ja needki aastat 1844?
Otsin ise samuti vanavanemaid Volossovo kandist.Piiteri ja Volossovo arhiivist ei saanud midagi targemaks,kuna eestlasi ei olnud ingerlaste ega ka vene õigeusu kirikus kirjas.Samuti tuulasin läbi Helsinki keskarhiivis olevad Gubanitsa kirikuraamatud kuid ei midagi.Kuskilt siit foorumist jooksis läbi ka inff et eestlastel olnud oma kogudus Gubanitsa kiriku juures.Aga kelle käes vöi kus neid säilitatakse kui üldse säilitatakse?
Otsin ise samuti vanavanemaid Volossovo kandist.Piiteri ja Volossovo arhiivist ei saanud midagi targemaks,kuna eestlasi ei olnud ingerlaste ega ka vene õigeusu kirikus kirjas.Samuti tuulasin läbi Helsinki keskarhiivis olevad Gubanitsa kirikuraamatud kuid ei midagi.Kuskilt siit foorumist jooksis läbi ka inff et eestlastel olnud oma kogudus Gubanitsa kiriku juures.Aga kelle käes vöi kus neid säilitatakse kui üldse säilitatakse?
Ah jaa veel üks küsimus.Kas keegi oskab öeda,kas 1956 a.väljaantud passi taotlus vöi möni muu dokumest vöib olla kuskil arhiivis?Ja kas sel ajal pandi kirja ka sünnikoht?
-
Kirsti Ervola
Gatschina meetrikad FamilySearchis leidub Tsarskoje Selo piirist.
Seda Gatsinat ei maksa üle tähtsustada, samuti ka igasugu muid vene päraseid rajoone ja piirkondi, enne sõda oli jaotus teine. Tuleb otsida tollase ehk Ingerimaa jaotuse järgi. Teema algataja küla/d on Skuoritsan piirissä. Samuti erinavad küla nimed. Eestlased käisid küll ingerlastega samas kirikus.
Etsiis, kõigepealt selgitage mis on õige (tollane) küla nimi ja kuhu see tollal kuulus.
Teemaalgatajale veel, karta on et su vanaisa ja vanaema on liiga noored et olla neis (Familysearch) meetrikates.
Peterburi Eesti kirikus on küll üks Jaan Karu sünd aastal 1883, a kas mingit seost on ...
Etsiis, kõigepealt selgitage mis on õige (tollane) küla nimi ja kuhu see tollal kuulus.
Teemaalgatajale veel, karta on et su vanaisa ja vanaema on liiga noored et olla neis (Familysearch) meetrikates.
Peterburi Eesti kirikus on küll üks Jaan Karu sünd aastal 1883, a kas mingit seost on ...
1956 aastal ingerimaal sündinule väljaantud (korduval) sünnitunnistusel on nii sünnikoht kui ka rahvus. 1930-date originaalis puudub rahvus, sünnikoht on...Ja kas sel ajal pandi kirja ka sünnikoht?
-
Loopmann
Sellest teemast on palju räägitud,aga kust siis veel vaadata peale familysearchi(1833 - 1885)?
Ega netis polegi. Ainuke võimalus on elada mingi aeg Peterburis ja tuhnida arhiivides...Sellest teemast on palju räägitud,aga kust siis veel vaadata peale familysearchi(1833 - 1885)?
Neist ingerlastest kes sõjaajal Soome siirdati on Helsingi arhiivis kartoteek...a eestlasi see ei puuduta...
-
Loopmann
tegelt on ka 1918 - 1927 kemppala külast soome arhiivis kah kiriku raamatute lehed,aga millal need üles
pannakse pole kah teada.
pannakse pole kah teada.