http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,581,140,0" onclick="window.open(this.href);return false;
mis sääl Tio nime järel seisab? Tamme Jain seine Witwe aus ???
aituma!
lugemisabi palun
-
passer urbanus
- Status: Eemal
Re: lugemisabi palun
Rappiferschen Gebiet - Rabiverest. See Hageri pastor kirjutas Rabiveret aeg-ajalt just nõnnamoodi.
Katrin H.
-
passer urbanus
- Status: Eemal
tänud!
ma veerin ikka Kappi ...
Kas too pastor oli ka selline vigade mees? Minu meelest on tal Ohulepa Mardid ja Jürid paaris kohas segamini, ühes kohas ka naiste nimed - kuidagi ei lähe klappima, kui tema kirjutisi täie tõe pähe võtta, ent kui Jüri-Mart kahes kohas ära vahetada, siis klapib ilusasti (ma panin kõik 18. saj Ohulepa kirjed excelisse ritta).
Üks abielu on sootuks puudu - kahtlustada muidugi võib, et naine võeti näituseks Märjamaalt või Nissist ning abielu ehk sääl kuskil - pole veel uurima jõudnud.
Mulle nagu näib, et 1712-1778 auke ei ole (ka näib, et kõik indekseeritud).
ma veerin ikka Kappi ...
Kas too pastor oli ka selline vigade mees? Minu meelest on tal Ohulepa Mardid ja Jürid paaris kohas segamini, ühes kohas ka naiste nimed - kuidagi ei lähe klappima, kui tema kirjutisi täie tõe pähe võtta, ent kui Jüri-Mart kahes kohas ära vahetada, siis klapib ilusasti (ma panin kõik 18. saj Ohulepa kirjed excelisse ritta).
Üks abielu on sootuks puudu - kahtlustada muidugi võib, et naine võeti näituseks Märjamaalt või Nissist ning abielu ehk sääl kuskil - pole veel uurima jõudnud.
Mulle nagu näib, et 1712-1778 auke ei ole (ka näib, et kõik indekseeritud).
Ma ei ole täheldanud, et Hageri 18. saj. meetrikad krooniliselt vigased oleksid, aga eks siin-seal kindlasti ka mõni apsakas sekka juhtus - neid kohtab vist kõikides meetrikates isegi kõige pedantsemate kirikuõpetajate puhul. Auke ei tohiks selles perioodis olla ja indekseeritud peaks kogu kupatus ka olema. Naaberkihelkondadest võtsid nad naisi küll - Nissi, Keila, Rapla, Märjamaa, Kose, Juuru, Jüri ja mis nad seal kõik olid.
Katrin H.