Eduard Vilde

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
turvamees
Status: Eemal

Eduard Vilde

Postitus Postitas turvamees »

:?:
Viimati muutis turvamees, Laupäev 04. September 2021, 01:36:09, muudetud 1 kord kokku.
Assar
Kontakt:

Re: Eduard Vilde

Postitus Postitas Assar »

turvamees kirjutas:Tere!
Aidake palun tolkida, kes on minule eesti kirjanik Eduard Vilde:
Eduard Vilde is your second cousin's wife's first cousin's husband's first cousin thrice removed's wife's niece's husband.

Terv
Aleksei
Oh jah! Eks geni foorumis saaksid kiirema vastuse sellistele küsimustele. Kunagi ilmutati üks selline tabelsiin foorumis. Rohkem aidata ei oska, eks see ole Geni nägemus sugulusest, kuid definitsiooni järgi võiks see heal juhul hõimlus olla.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
turvamees

Suur aitah!
Viimati muutis turvamees, Laupäev 04. September 2021, 01:35:09, muudetud 1 kord kokku.
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Kui sellises sugulusreas on sees Wife's (naisabikaasa)... või husband's (meesabikaasa)..., siis pole tegemist sugulase, vaid ainult hõimlasega ehk. Iga abielu sellises reas katkestab veresuguluse!
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

:wink:
Viimati muutis turvamees, Laupäev 04. September 2021, 01:36:09, muudetud 1 kord kokku.
Loopmann

Postitus Postitas Loopmann »

Ei Aleksei nad pole su sugulased,nad on hõimlased.Hõimlane on lihtsamalt öeldes sugulase sugulased.
Nendega on lihtsalt sinu suguvõsa väga palju seotud.Sugulane on ikkagi veresugulane,selles mõttes et
kellega sul ja teisel inimesel(sugulasel)on ühine esivanem.Näiteks eesti keeles tädipoeg,onupoeg veresugulased
inglise keeles on see cousin(on weel olemas second cousin,third cousin jne)second cousin oleks siis nagu
et vanaisad või vanemad oli õde ja vend.Vene Keeles on see Dвоюродный Brат(Onupoeg või tädipoeg ehk First cousin)
vot need nn sugulased,Mitte Eduard Vilde kes on sinu Hõimlane,Kindlasti on sul ka tuntud inimesi kes on su veresugulased.
Assar
Kontakt:

Tegelikult on hõimlase definitsioon ka enam-vähem selline, et ta on see inimene, kes on mõne sinu sugulasega (või su endaga) abielus + kõik sellise isiku veresugulased. Kui seal reas on juba vähemalt kaks sõna wife, või kaks Husband või nii Husband kui Wife (on olemas ka vist widow, ex-wife jne), siis pole tegemist enam ka hõimlasega.

See, millega tegemist on, on geni enesepromo, et vat kui tore, me kõik oleme siin omavahel sõbrad ja sugulased. Sedasi tahetakse sellist kogukonna tunnet tekitada ja ilmselt on see kohustuslik element igal suhtlusportaalil.

Huvitav on aga Genis see, et nende tuntud inimeste kohta, kes on mu veresugulased pole mulle teadet saadetud. Küll on aga neid saadetud neile, kes pole veresugulased (mina tean seda kuna nad on mu koostöö partnerid). See on veidra võitu küll.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kaerahelbed

Postitus Postitas kaerahelbed »

ma väga tõsiselt ei suhtuks nendesse Geni seotuse leidudesse. Geni leidis et ma olen ka seotud husbands's wife's husband's wife's jne. liini pidi, kuigi tegemist oli lihtsalt mu vanavanatädiga :)
aga kui selline mitt-oluline seotus siiski huvitab, siis Pro versioonis näitab täpsemalt ka kelle karvupidi seos tekib.
Uuritavad nimed: Falten, Gros(s)berg, Haus, Heinsen/Einsen(m), Wolber/Volber, Boberg, Kristjuhan, Allas/Allats, Wulkan/Vulkan, Kaan, Birkenberg, Wasser, Masnik, Sõõrd, Eidse, Matsov, Pauklin,Kermon, Müüldam, Pridemann, Pussov, Kideman, Matsov
Loopmann

Jah tegelt on assaril on õigus isegi,sest hõimlane,on see ikkagi kellega on inimesel ühine sugulane,minu hõimlane
on näiteks Georg Lurich,temaga on mul mitu ühist sugulast.üks minu sugulane oli Lurichi lähisugulasega abielus
ning neil on järeltulijaid.
Loopmann

Et siis Eduardi Vilde on põhimõtteliselt Alekseile "mitte keegi" siis jah?
Assar
Kontakt:

Loopmann kirjutas:Et siis Eduardi Vilde on põhimõtteliselt Alekseile "mitte keegi" siis jah?
Mõnikord saab ikka nalja nende "sugulastega" seal.
Peeter Volkonski on kasutaja Assar Järvekülg great uncle's great aunt's husband's uncle's wife's niece's ex-husband's sister's husband's sister's husband
iga teine sõna on Husband - kõvad sugulased oleme küll! Ühtlasi vastasin ka su küsimusele kui see üldse mulle mõeldud oli. :roll:
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”