talunimed Võnnu kihelkonna Hammaste külas
-
kristina00
- Status: Eemal
talunimed Võnnu kihelkonna Hammaste külas
Kas keegi oskab aidata vanade (1930-ndatel) talunimedega Hammaste külas. Mingid kaardid on olemas aga huvipakkuval talul on nimi just puudu.
Re: talunimed Võnnu kihelkonna Hammaste külas
On olemas katastrikaart 30-ndatest. Hammaste kohta on sellel talunimed üldiselt peal. Kaart on kättesaadav Maaameti geoportaalist aadressiandmete rakenduses, aga ka TÜ geograafia osakonna rakenduses http://taurus.gg.bg.ut.ee/kaardikogu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Osad asundustalud kannavad kaardil ainult tähist, nt A89 - nende nimesid kaartidelt ilmselt ei leiagi. Nende puhul tuleks muid arhiiviallikaid kasutada
Osad asundustalud kannavad kaardil ainult tähist, nt A89 - nende nimesid kaartidelt ilmselt ei leiagi. Nende puhul tuleks muid arhiiviallikaid kasutada
-
passer urbanus
mõnda ei leiagi kätte. ma olen üht kaagjärve talu otsinud kõigist võimalikest allikatest, viimati mainitakse ca 1900 alul ja pääle seda oleks kui maamunalt pühitud
Kaagjärve talude nimed on sellel eestiaegsel katastrikaardil ka päris hästi esindatud. Kas ei hakka silma?
-
passer urbanus
ülalviidatud kaardil laiutab Karula koha pääl sootuks auk ... aga vahet pole, olen kõik kätte saadavad kaardid läbi tuhninud, ei ole. kusjuures talu nimi (Radnick, Radnik, Ratnik, Ratneko, Ratniku jms) esineb allikates alates 1710 - ca 1910. aga mitte ühegi kaardi pääl. peaks olema siis Kaagjärve, Karula.
Ahah, sealkandis on tõesti auk. Aga Vene verstasel kaardil on Ratneki talu peal, tänaste koordinaatidega u 57°46΄47.44˝, 26°14΄53.06˝. See jääb praegusele Metsaääre katastriüksusele, KAKU - MÜRGI - LEETUSE tee äärde. Kohe naabriks Jaaska järve põhjakaldal on Oja-Rattneki katastriüksus (kirjas samuti vene verstasel)
-
passer urbanus
tänud! päev päästetud!
olen ka seda kaarti põrnitsenud ja teada olevad naabertalud ülesse leidnud, aga vat näed ...
Oja-Ratniku kohta leidsin jälgi veel 20ndate ajalehtedest (sääl oli tulekahi) - arvasin et see on uus nimi, aga küllap lõigati jupp maha.
jään teene võlgu
olen ka seda kaarti põrnitsenud ja teada olevad naabertalud ülesse leidnud, aga vat näed ...
Oja-Ratniku kohta leidsin jälgi veel 20ndate ajalehtedest (sääl oli tulekahi) - arvasin et see on uus nimi, aga küllap lõigati jupp maha.
jään teene võlgu
Kui tohib, siis võiksin veel ühe kartograafilise vihje anda. Ka 200-tuhandelisel "Kas tunned maad..." kaardil on talu peal, vormis Ratneeki. Mis näitab, et talu võis suure sõjani selle nime all eksisteerida
-
passer urbanus
kust ma selle 200-tuhandelise leiaks?
aituma!
Ma ei tea, et keegi selle netti oleks pannud, nii et eelkõige raamatukogustkust ma selle 200-tuhandelise leiaks?
http://ester.nlib.ee/search*est/t?SEARC ... UBMIT=OTSI" onclick="window.open(this.href);return false;