Olen suguvõsauuringutel alles algaja ja ühe liini otsimisel natuke hädas. Nimelt minu emapoolne vana-vanaisa August Alexander Madisson (mõningates dokumentides lisandub veel eesnimi Elmar). Sündinud 14. novembril 1886 (ühes dokumendis ka 14. septembril). Kristjani ja Mari poeg. Elas Viljandis Kantremaal ja kuulus mingist hetkest alates Viljandi Pauluse kogudusse. Kahjuks on ainsad dokumendid, mis ma tema kohta Saagast olen suutnud leida, Viljandi Pauluse koguduse personaalraamatu sisekanne 20. sajandi algusest
Saaga EAA.1290.1.561:558?147,1930,3644,607,0
ning kaks sissekannet abiellumise kohta abiellunute nimekirjadest:
Saaga EAA.1290.1.554:160?243,1047,3789,460,0
ja
Saaga EAA.1290.1.554:203?263,2005,3799,500,0
Probleem on selles, et ma ei leia tema kohta ühtegi varasemat kirjet – personaalraamatu sissekandest võib välja lugeda, et ta on sündinud( ja ristitud?) Sürgaveres, kuid vastavat kannet pole leidnud, ning et leeritati ta 1905. aastal Hallistes. Samuti on seal ja abielukannetes märkused kirikutähtede liikumise kohta Viljandi Pauluse ja Halliste vahel, kuid neidki pole ma leidnud. Samuti leidub esimese abiellumise juures märge tema kuulumisest Viljandi Jaani kogudusse ning tean, et hiljem (pärast teist abiellumist) elas ta Tänassilmas. Töötas pagari ja kaupmehena.
Annan endale täiesti aru, et Saagas polegi kõik asjad veel üleval, kuid äkki oskab keegi mind juhendada, kuidas edasi otsida (olen läbi vaadanud erinevaid kirikuraamatuid ja valladokumente, siiani aga tulutult). Vabalt võib olla, et ma pole lihtsalt taibanud mingeid dokumente läbi vaadata – algaja, nagu ma olen.
August Alexander Madissoni päritolu
Re: August Alexander Madissoni päritolu
Aitäh!
Huvitav, et ma seda septembrit ise mitte ei taibanud vaadata, kuigi seda septembrikannet abellumisraamatus ju märkasin.
Rumal algaja, selgub
Huvitav, et ma seda septembrit ise mitte ei taibanud vaadata, kuigi seda septembrikannet abellumisraamatus ju märkasin.
Rumal algaja, selgub
-
ebemann
- Status: Eemal
Re: August Alexander Madissoni päritolu
Mul on üks Elmar Madisson, rohkemat ma veel temast ei tea, aga ta elas kuidagi väljaspool abielu kellegagi, Kuksema vallas. 18.05.1925 on neil tütar Heldi sündinud. S.t. siis oleks tal vist 3 naine nagu olnud. Elmar on surnud 28.02.1928.
Kas selline asi vöiks kuidagi sobida?
Kas selline asi vöiks kuidagi sobida?