Meetrikaraamatust välja lugemine

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
LiiaL
Status: Eemal

Meetrikaraamatust välja lugemine

Postitus Postitas LiiaL »

Sain lõpuks peale pikki järelpärimisi kõikvõimalikest asutustest teada oma saarlasest vanavanaisa Aleksander Sepp'a sünni ja surma aastad ja ta vanemate nimed, kelleks on Kirill Sepp ja Irina Sepp (Toomat) ning leidsingi vist ta isa siit Saaga EAA.1945.1.41:298 üles. Mulle saadetud andmete põhjal on nimeks Kirill , kes sündinud 17. juulil 1861 Pärsama vallas Saaremaal, kuulub vist Leisi koguduse alla. Tundub nagu, et klapiks, kuid kahjuks ma ei oska siit eriti midagi valja lugeda, kuna venekeelsete meetrikatega kogemus on null. Ehk oskaks keegi tõlkida, mis on tema kohta kirjutatud, aru saan vaid Roobaka külast Pavel Peetri p Sepp, kel seaduslik naine Konstantini t Maria, kuid ei midagi enamat.

Roobka külast leidsin Sepp'ad siit ja tundubki, et on Pawel?Saaga EAA.3133.1.130:116?48,764,309,60,0 sünni poolest sobiks ta ilusti Kirilli isaks, kuid kahjuks 1833 a sünnimeetrikat ei leidnud. Samuti on seal üleval Peter, kes surnud 1843 ning voiks siis Paweli isaks sobida.

kas võib mul õigus olla, et see ongi koik üks liin?
Tuhat tänu, kes oskaks aidata!
Liia
Andrus Martin

Postitus Postitas Andrus Martin »

Tere,
tundub et saite venekeelse meetrikaga hästi hakkama. Ega sealt eriti muud midagi lugeda polegi, kui Kirilli vanemad - talumees Pavel Petri poeg Sepp ja tema seaduslik naine Maria Konstantini tütar, mõlemad õigeusku. Kõrvalveerus on juba ristimise tunnistajad talumees Kirill Peetri poeg Sepp ja samast mõisast ja külast talunaine Anna Karli tütar ? (ei saanudki kiiruga perenimest aru). Muud andmed seal puudutavad juba ristimise läbiviiat jne.
Teises meetrikas Teie leitud Pavel tundub küll Peeter Sepp`a poeg olema. Mina uuriks küll neid inimesi edasi.

Parimat,
Andrus
LiiaL

Postitus Postitas LiiaL »

Suur tänu aitamast, Andrus! Otsin kindlasti neid isikuid edasi, sest teada tahaks ma palju rohkem!

Ilusat kevadet soovides,
Liia
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”