Vajan ka abi...

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
eili
Status: Eemal

Vajan ka abi...

Postitus Postitas eili »

Kuna hetkel on aega jälle veidi sellega tegeleda, siis suutsin tuvastada ka saagast ühe vajaliku isiku, aga kuna see oli mu esmane leid, siis ausalt öeldes ei saa sugugi aru, kes on kes ja kuidas nad sugulased on. Ainuke kellest midagi jagan on Johan Toom ja tema sünnikuupäev. Aga kõik muu on suhteliselt tume maa. Link ise on siin
Saaga EAA.1260.1.14:28
ja algus oli siin
Saaga EAA.1260.1.14:27
Kas see Kreet Toom on siis Johan Toome ema(juhul kui õieti aru sain), aga veidi üleval pool on kirjutatud vist Mihkel...... , kes tema siis on?

Tean, et palju rumalaid küsimusi, aga kuna leiu tõttu olen õnnelik, siis tahaks oma programmi ka selle õieti kirjutada.

Ette tänades, kes viitsib mulle asja veidi selgemaks teha :)
Eili.
Amatöörist nuuskur, kes leiab kunagi üles selle mida otsib.Hetkel otsin kõige rohkem Ipsberg(Kambja) ja Toom (Otepää või täpsemalt Nõuni), et lüngad ära täita.
Vello

Postitus Postitas Vello »

Kreet Toom on Mihkli lesk ja Johan Toom ema. Willem ja Peter on Johani vennad.
eili

Postitus Postitas eili »

Tänud. :)
Amatöörist nuuskur, kes leiab kunagi üles selle mida otsib.Hetkel otsin kõige rohkem Ipsberg(Kambja) ja Toom (Otepää või täpsemalt Nõuni), et lüngad ära täita.
eili

Postitus Postitas eili »

Vajan veel veidi abi.
Saaga EAA.1260.1.14:177
Seal on samuti selline nimi nagu Johan Toom. Aga sünniaja järel on vist sünnikoht, aga ma ei oska seda välja lugeda :cry: Isegi ei suuda oletada midagi.
Äkki keegi aitab mind ka selles osas edasi.

Siis oleks veel selline palve, et mida need personaalraamatutes olevad parema lehekülje lahtrid tähendavad? Viimane on suremise kuupäev ja aasta, aga mis sinna eelnevatesse märgitakse?Ehk keegi aitab algajat ka selles suhtes edasi. Või oskab panna mõne selle foorumi viite, kus seda on juba räägitud. Otsisin, aga ise vähemalt ei suutnud leida.
Tänud juba ette.
Eili
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Sünnikoht on Haselau, mis on Haaslava saksakeelne nimetus. 7. veerust saab teada, et ta on tulnud 1867. a. Kambja kogudusest üle (Kambi). Ja Haaslava inimesed olidki osaliselt Kambja, osaliselt ka Võnnu koguduse liikmed. Kohanimede osas saab abi näiteks siit www.mois.ee

Parempoolsel lehel olevatesse lahtritesse märgitakse andmed armulaual käimise kohta. Viimasesse lahtrisse tehakse märge mitte üksnes surma, vaid ka kogudusest lahkumise kohta teise kogudusse.
Katrin H.
eili

Postitus Postitas eili »

Suur tänu :) Jälle veidi targem.
eili

Re: Vajan ka abi...

Postitus Postitas eili »

Jälle mure. Siin nagu ma aru saan Peter ja Liis on mees ja naine , aga vanuseliselt võiks olla Kustaw nende poeg(kui ma väga rappa ei pane) , aga mis on kirjutatud Kustaw Toome taha ja alla. Veel parem oleks, kui keegi aitaks mul kõik selle Kustawi kohta ära tõlkida. Suured tänud juba ette ka
Kirsti Ervola

Postitus Postitas Kirsti Ervola »

Tere,
Kustav Toom on kasupoeg, Adoptivs(ohn) des Joh.Toom Sail Odenpäh. Kustav sündis Vana Otepääs 14.1.1873 Saaga EAA.1260.1.157:101, arvan et adopteerimise kuupäev on 2.4.1880. Tema on confirmeeritu Kambjas 6.11.1888 ja põõrdus tagasi Otepäähä 27.11.1896.
eili

Postitus Postitas eili »

Kõigepealt väga suur tänu eelnevale abistajale :)
Aga mul jälle mure.
Siin on mu väga kaua otsitud vanavanaema Anna Karoline Ipsberg. Aga ei saa aru, kes on siis see Jaan Kukk ning mis rolli mängib see Peter Ipsberg. Kuna abielludes minu vanavanaisaga jookseb saagast läbi tema nime taga sulgudes Kuk ja siis sulgudeta Ipsberg. Kuna selles viidas on midagi kirjas ka viimases reas paremal, siis äkki saaks ka sellele lausele tõlget(palun...)
Ja veidi allpool ja eelmisel lehel on ka Kuked, kes siis nemad on Anna Karolinele.Tänud aitajatele juba ette.

Kuna isik on mulle väga tähtis, ei taha umbes oletada ja arvata, et sain kõigest õieti aru. Elu on näidanud, et see ei pruugi nii olla.
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Anna Karoline Ipsberg on Jaan Kuke teine naine. Jaak Kuke isa on nähtavasti õigeusklik Karl.

Peter Ipsberg on Anna Karoline vallaslaps ja tema kohta saab rohkem infot leheküljel 3407

Anna Karoline on Jaani adoptiivtütar ja Wiio Soosaare vallastütar.

Ülejäänud seltskonna seos Jaan Kukega siit lehelt ei selgu.
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”