Kuhu liikus isik

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
piia69
Status: Eemal

Kuhu liikus isik

Postitus Postitas piia69 »

Palun abi välja lugemisel! Kuhu liikus isik Liisu Loikson vallaslapse Maria´ga. Mis on kirjas viimases lahtris nende nimede taga.
Liisu isik
Kalev Kask

Postitus Postitas Kalev Kask »

Tere! :)

Ta on läinud St. Jürgens e. Jüri kogudusse(Harjumaal, Jüri kihelkonnas) 1905.aastal. Selle kohta on ka kirikutäht Jüri koguduses - Saaga EAA.1213.1.105:40

Kalev Kask
Patrick Rang

Postitus Postitas Patrick Rang »

Tere,

usutavasti liikus Liisu mõne aja pärast Jüri khk-st Tallinna, olles enne saanud veel ühe vallaslapse (mõlemad vallaslapsed saavad Tallinnas leeri). Keskealisena pöördub ta aga tagasi Hiiumaale, abielludes seal 1925 Juhan Vaim'uga.

Terv,

PR
piia69

Suur tänu vastajatele!
Imestan ikka, kuidas Te nii kiiresti leiate andmed üles ükskõik, millise isiku kohta, vanadest ürikutest! Minu lugupidamine!
piia69

Tekkis veel küsimusi. Kus sündis Liisu teine vallaslaps? Ja kas ma saan õigest aru, et Liisu lahkus Hiiumaalt 20.10.1905 Jüri kihelkonda. Laps aga sündis 5.09.1905. Selle järgi peaks poeg olema sündinud Hiiumaal, kuid märgitud on midagi muud. Palun aidake see välja lugeda? Viide on antud Kalevi vastuses.
Mulle teadaolevalt töötas Liisu Saku mõisas teenijana, kuid kust ma selle kohta kinnitust saaks? Arvasin ka, et poeg Alfredi isa võib olla pärit Sakust, kuid arvestades Liisu Hiiumaalt lahkumise aega, siis on tõenäoliselt poja isa ikkagi hiidlane. Midagi on märgitud ka Jüri koguduse kirikutähe viimasesse lahtrisse. Kahjuks ei oska seda välja lugeda.
fred.puss
Kontakt:

Postitus Postitas fred.puss »

Kirikutähe saatmise kuupäev (20.10) ei näita reaalset "kolimise" kuupäeva, vaid ametlikku kogudusevahetust. Seda tehti hiljemalt siis, kui tekkis vajadus (siin nähtavasti seoses lapse ristimisega).
Fred Puss
Juhataja
Eesti Isikuloo Keskus
http://www.isik.ee

Palun erasõnumeid mitte saata - saatke e-kiri fred@isik.ee
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”