Palun abi tõlkimisel

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
veepisar
Status: Eemal

Palun abi tõlkimisel

Postitus Postitas veepisar »

Mis siin kirjas on?Kas keegi on kellegi poolõde?
Saaga EAA.1270.1.834:230?1171,1471,1029,367,0
jussK

Re: Palun abi tõlkimisel

Postitus Postitas jussK »

Tavaline sünni ja ristimise kanne.
Uue Antslas on sündinud Wilhelmine Pauline Marie Kärbik
Isa Peter Kärbik ja ema An
Ja siis 5 ristivanemat...
veepisar

Aitäh jussk!Probleem selles:mina lisasin genisse Wilhelmine Pauline Kärbiku.Keegi varasem tegija on pannud Wilhelmine Pauline Marie Kärbiku ja geni on nad teinud poolõdedeks.Kuidagi ei oska parandada.Perelegend räägib nagu oleks Wilhelmine kellegi poolt lapsendatud või teise peresse kasvandikuks antud.Sellest siis arvasin et ta varasema lisaja poolt pandi poolõeks.Minul Wilhelmine sünniaeg 13.mai 1851 temal Umbes 8.mai 1851,koht minul Vastse-Antsla temal Uus-Antsla ja abikaasa nimi minul Pehter nii nagu saagas kirjas oli,temal Peeter.Nii et nüüd genis kaks eri paari kes omavahel poolõed.Täitsa jama!Kuidas ma genis nad kokku üheks paaariks saan?
jussK

Mestisin st. liitsin topelt profiilid kokku :)
Mine nüüd genis mestimiskeskusesse ja seal Vastuolud andmetes ja vali õiged andmed.
Nii mõnelgi on eri sünniajad tulenevalt vanast ja uuest kalendrist, sel juhul vali ikka uue kalendri omad.

ps. Uue (Uus) Antsla on kohalikus Vastse Antsla :)
veepisar

Tänud jälle jussk :D
Tuleb välja et ma vääääääga kaugelt koguni sugulased.Väga tore :D
Üks suur segadus on veel jäänud.Ei tea kust otsast alustada.Sellist inimest nagu Elisaveta Aboltin pole tegelikult olemas aga tema juurde on lisatud Miili Anna Liisa Aboltini pilt ja Miili on täiesti olemas.Vale õde Elisaveta Aboltin on kõigi õdede ja vendade juures ja temast endast läheb veel edasi 32 sugulast.Kui ma tema kui vale kustutan kas siis kaovad ka need 32 sugulast?Samas pilt on Miili oma,kui ma pildi jätan ja kõik muud andmed Miili andmeteks muudan,kuidas siis muutuvad kõik ülejäänud sidemed?Enda lisatud Miili saaksin vist lihtsamalt kustutada ja lisada siis õige õe Elisabeth Bertha kes abiellus Hans Altosaarega ja neil oli kaks last.Tädi Miilil lapsi ei olnud.Kuna asi väga käpas ei ole siis kardan midagi ära rikkuda ja veel suurema segaduse tekitada.Mida soovitad?Igaks juhuks lisan:
Miili ja Willemi abielu TLA.1359.2.63 kaader489/586 ja Miili ja Elisabethi sünd EAA..1260.1.172 kaader 62/228 ja Elisebath Bertha ja Hans Altosaare abielu TLA.1358.2.66 kaader307/518
jussK

Elisaveta = Elisabet, (olid ju Venemaal), mestisin nad eelmine kord kokku, samamoodi Hans/Villem Altosaar, mestimiskeskusest oleksid saanud õiged andmed valida. Panin nüüd nimed paika :)

ps. kirjutasin selle pildi juurde et pildil olevat hoopis õde, saab näha kas pildi omanik Meelis vastab :)
veepisar

Suured tänud!Nüüd lõpuks vist asi õige v.a. vale pilt.Mestimiskeskuses toimetamine ka edeneb tasapisi,eks ma õpin.Veel kord aitäh!
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”