Saaga EAA.1264.1.254:210
Kõige alumine rida Simmon võeti nekrutiks...sooviksin väga teada,kas need samas tulbas märked Karli ja Jaani poja Hani järel tähendavad ka nekrutiksminekut? Et siis oligi selline "õnnelik" pere,kus juba sünniga määrati nekrutisaatus? Karli,Jaani ja Simmoni isa Hennot kasvatasid algul vanavanemad,pärast oli kirjas vend Karli kasupojana...sest Henno isa Mihkel võeti ka nekrutiks 1804...
Saaga EAA.1264.1.246:122 vasakpoolse lehe allosas Jaan ,Ann ja pojalats Henno
Kas keegi suudab lugeda,mis sinna nende järele on kirjutatud?
Saaga EAA.1264.1.245:135 Siin on ka parempoolse lk.keskel Leokese talus Johani Jaan,n.Pabbo ,nende poeg Mihkel -nekrut(kui ma õigesti mõistan?) ja Mihkli poeg Henno 1802
Tänan
Nekrutiksvõtmise märge,kas on mitu kirjapilti?
Re: Nekrutiksvõtmise märge,kas on mitu kirjapilti?
Jah, nad kõik võeti nekrutiks. Sõna on antud juhul kas Recrut või Rekrut, Simoni puhul on kirjapilt veelgi lohakam, ent teisiti tõlgendada eriti ka anna.
Teises lingis on kirjas, et isa Mihkel on nekrut, ema Mai on linnas - vähemalt nii loen ma välja. Linn antud juhul võiks tähendada Tartut. Edasi on suhteliselt arusaamatu käekiri, igatahes midagi seoses lapsega.
Teises lingis on kirjas, et isa Mihkel on nekrut, ema Mai on linnas - vähemalt nii loen ma välja. Linn antud juhul võiks tähendada Tartut. Edasi on suhteliselt arusaamatu käekiri, igatahes midagi seoses lapsega.
Katrin H.
Re: Nekrutiksvõtmise märge,kas on mitu kirjapilti?
Veelkordselt suurimad tänud!