Kas ma ei oska lihtsalt otsida või ei olegi Tartumaa nekrutiksvõetute kohta säilikuid sellest ajast? Simon Laiwa sünd.1844 Udernas, nekrutiks 1866. Seal ehk oleks kirjas ka,kuhukanti saadeti vms,kuidas sattus Kaunasesse...Kui kauaks võeti? Tal sündis poeg Kownos 1883.
Tänud,kui keegi oskab midagi soovitada.
Nekrut 1866
Re: Nekrut 1866
Tundub,et neid Liivimaa dokumente polegi säilinud,siin ka kirjas, et Eestimaa omad on hästi säilinud.Artiklitest oli palju abi-selgus, miks nii palju nekruteid võeti sealt perest ja arusaamatuks jäi mulle siiani ka,miks Henno Laiwat kasvatasid vanavanemad ja pärast jäi poolvendade juurde kasulapseks.Järelikult oligi see pere üks väljavalitu, kus juba sünniga määrati ära nekrutisaatus.Saaga EAA.1264.1.252:250
Henno(sünd.1802) isa Uderna Leokese Jaani Mihkel läks nekrutiks minu arusaamise järgi 1804. Henno vist ei läinud ( jõudis võtta 2 naist ja Simon sündis 1844,kui ta oli juba 42). Püüan veel uurida. 1847a.oli kirjas Ewa,Henno nime ees oli rist,seega surnud ju? Surmafakti ei leia.
Nekrutiteks ka Henno pojad Karl ja Simon ja vanima venna poeg Han Saaga EAA.1264.1.254:210
Tänud abi eest.
Henno(sünd.1802) isa Uderna Leokese Jaani Mihkel läks nekrutiks minu arusaamise järgi 1804. Henno vist ei läinud ( jõudis võtta 2 naist ja Simon sündis 1844,kui ta oli juba 42). Püüan veel uurida. 1847a.oli kirjas Ewa,Henno nime ees oli rist,seega surnud ju? Surmafakti ei leia.
Nekrutiteks ka Henno pojad Karl ja Simon ja vanima venna poeg Han Saaga EAA.1264.1.254:210
Tänud abi eest.