Tere! Ehk oskab keegi nõu anda? Minu kauge esivanem oli pärit Haapsalu pastoraadile kuuluvast Ahli külast Ridala vallas ja oli ametis pastoraadi kellamehena ( 1780.aastatel ). Laste sünnid on kirjas Haapsalu kirikuraamatus. Millises kirikus võis ta seda ametit pidada? Kas ehk Haapsalu Jaani kirikus? Ja teiseks. Pärast kellamehe surma olid tema lesk ja tütar tööl mõisas. Ridala kirikuraamatus ongi kirjas ainult - mõisas. Aga, huvitav, millises nimelt?
Ette tänades Karin
Kas keegi teab?
Re: Kas keegi teab?
Ehk oleks võimalik panna siia lingid, kus neid kandeid näha võiks? Kui see esivanem kuulus Haapsalu kirikule, siis üsna tõenäoliselt tegi ta ka tööd samale kirikule, Ridala kirikumõisal olid omad talupojad, kelle hulgast keegi kellameheks panna - ma oletan.
Katrin H.
Panen siia lingid. Ehk on abi.
Siit on näha, et talupojad kuuluvad Haapsalu pastoraadile
Saaga EAA.1864.2.IV-9:205
ja sellel lehel on minu kellamehest esivanem Magnuse Hans om perega
Saaga EAA.1864.2.IV-9:209
Siit minu küsimus et kas see on Haapsalu JAANI KIRIKU pastoraat?
Siin on link selle kohta, et pärast kellamehe surma on tema pere seotud MÕISAGA, aga mulle jääb selgusetuks, millise.
Saaga EAA.1864.2.V-72:369
Lesk ja tütar( Marri ja Ann) on vasakpoolsel lehel ülemised
Saaga EAA.1864.2.V-72:370
Karin
Siit on näha, et talupojad kuuluvad Haapsalu pastoraadile
Saaga EAA.1864.2.IV-9:205
ja sellel lehel on minu kellamehest esivanem Magnuse Hans om perega
Saaga EAA.1864.2.IV-9:209
Siit minu küsimus et kas see on Haapsalu JAANI KIRIKU pastoraat?
Siin on link selle kohta, et pärast kellamehe surma on tema pere seotud MÕISAGA, aga mulle jääb selgusetuks, millise.
Saaga EAA.1864.2.V-72:369
Lesk ja tütar( Marri ja Ann) on vasakpoolsel lehel ülemised
Saaga EAA.1864.2.V-72:370
Karin
Haapsalus sel ajal Jaani kirik ainult oligi, pastor Jonas Carlblom oli sealne pastor ja Ahli ning Tanska külad kuulusid Haapsalu kirikule, seega siis jah, tegemist on Jaani kirikumõisale kuulunud talupoegadega. See Magnuse Hans ei ole seal kirjas kui kellamees, vaid kui pastoraadi rehepapp - Riegen Kerl. Võib-olla lõi ta ka kella.
Lesknaine koos tütrega on kirikumõisa elanikud. Teiste sõnadega elasid nad pastori majapidamises. Kus see toona asus, seda ma täpselt ei tea, tõenäoliselt Haapsalus kiriku lähistel.
Lesknaine koos tütrega on kirikumõisa elanikud. Teiste sõnadega elasid nad pastori majapidamises. Kus see toona asus, seda ma täpselt ei tea, tõenäoliselt Haapsalus kiriku lähistel.
Katrin H.
Katrin! Suur tänu abi eest! Olen kogu aeg valesti teadnud, et Hans oli kellamees. Omal ajal oli keegi veidi valesti tõlkinud, aga pole hullu. Nüüd peaks olema kõik paigas.
Tänades Karin
Tänades Karin