elukutse-sepp

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
kivibergid
Status: Eemal

elukutse-sepp

Postitus Postitas kivibergid »

tere,olen siin foorumis värske nägu,aga proovin äkist saab siit kaudu selgitust Eestimaa seppade kohta,sest siiani on palju infot,et seppade elukutse pärandati põlvkondade kaupa oma lastele jne edasi,enam-vähem olen arvutuste järgi saand teada,et Eestimaal võis olla 100.a.tagasi ligikaudu 20-tuhat sepapada-ääsinurka.Oleks hea kui saaksite siia üles tähendada kus asus sepikoda(küla,vald,talu)ja kindlasti ka seppade nimed ja aeg-aasta.Olen huvitatud ka piltidest,kui on üle ka sepandusega seotud esemeid,siis kindlasti oleks tänulik ka selle eest.Praegune sepanduse ajaloo kogumik koosneb ligi 60-st tuhandest esemest-tööriistast,aga ikka ja jälle leian-saan juurde esemeid mis avastamisrõõmu pakuvad.Näkiallika Tööriistamuuseum,Kuusalu vald,Kupu küla,tervitustega Peeter.
Loopmann

Re: elukutse-sepp

Postitus Postitas Loopmann »

Minu vaar ehk vanavanaisa(Aleksander Loopmann 1889 - 1944)Oli Kah Sepp.Sündis 1889 Eestis Malla Mõisas.
Aga 1911 läks venemaale elama.Mingi aeg elas venemaal Volossovo rajoonis kempolovo külas.seal sündisid tal
läks ka üks oli minu vanaisa.1943 tuli Eestisse tagasi.Siis töötas 1 aasta eestis sepana,aga kus ei tea.Ja kas
enne 1911 eestis töötas sepana ei tea,aga venemaal sääl oli sepp kogu aeg.1944 Suri Eestis
Vajangu valllas,Varangu külas,Viru maakonnas,Kopsupõletikku.(55 aastane oli)Väga lahe teema,mis postitasid
igas tahes.
Loopmann

Re: elukutse-sepp

Postitus Postitas Loopmann »

kas teil on infot siis minu vaari kohta?Ette tänades.
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”