Kohta lugeda ei oska

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Rita Zimmermann
Status: Eemal

Kohta lugeda ei oska

Postitus Postitas Rita Zimmermann »

Uus küsimus, palun abi:

Sellel leheküljel on numbri 38 all – abiellunud Eestlased: 10.10.1798

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 3&curr=449

der Sennensche? Koch Jaan (Wirga Reino poeg? Muidu seda nime küll kuskil ei leia andmetes)
das Alt. ..........??? Stubenmädchen Marri (Koht oleks küll oluline, Saksa ja Eesti nimetus)

See sobiks muidu küll, aga töesti edasi ei kanna, kunas Marri isa nimi pole olemas.

Aitäh
Rita Zimmermann :?
Tiinak

Postitus Postitas Tiinak »

Äkki on tegemist Vana-Nursiga (Alt-Nursie)?

Saksakeelsete kohanimedega aitab mõisaportaal -- Rõuge kihelkonna mõisad leiab siit: http://www.mois.ee/kihel/rouge.shtml

Parimatega,
Tiina Krevald
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Hm, minu meelest eespoololev Nursi kirjapilt sellega küll ei sarnane, pakun välja, et viimane paar nr.43 on Neuhausen=Vastseliina, aga kuigi kirjapilt sellega sarnasem, tundub et pole ka päris see.
Rita Zimmermann

Postitus Postitas Rita Zimmermann »

anu.jarv kirjutas:Hm, minu meelest eespoololev Nursi kirjapilt sellega küll ei sarnane, pakun välja, et viimane paar nr.43 on Neuhausen=Vastseliina, aga kuigi kirjapilt sellega sarnasem, tundub et pole ka päris see.
Aitäh, aga minu arvates on küll Alt Nursi (sellel juhul: das Alt Nursische Stubenmädchen, nii kui der Senn(en)sche Koch.

Selge on, et se inimene, kes selle asja kirja pani, pole same kui teiste andmetes selle leheküljel, kunas tema valis "Sennsche" ja "Alt Nursische" ja mitte lihtsalt Sennen vöi Alt Nursi, ja tema kirjutamis mood on erinev. Ega se tähendab ainult et sellel ajal olid Sännas ja Alt Nursis tööl, nii et selge ei ole, kas sealt olid pärit. Otsin edasi!!!!

Tervitades
Rita Zimmermann
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”