nime tähendused
-
Alice Burk
- Status: Eemal
nime tähendused
Sooviks teada mdia tähendab sellised nimed Alice Burk ja Tiina Lusmägi ja Arnold Sarapik
-
Assar
- Kontakt:
Re: nime tähendused
Natuke arusaamatu küsimus. Mulle tundub, et enam vähem kõigil nimedel on mingisugune tähendus olemas. Tänapäeval suhteliselt vähe mõeldakse sellele, et eesnimede tähendus sobituks perekonnanime omaga.Alicekiisu kirjutas:Sooviks teada mdia tähendab sellised nimed Alice Burk ja Tiina Lusmägi ja Arnold Sarapik
Sarapik on ju täistähenduslik nimi eesti keeles. Arnold vist tähendab kotkast. Alice ilmselt tuleneb Elisabethist, aga siin võin eksida. Tiina on Valentina vorm. Burk seostub kõige esmalt sõnaga Purk. Samas olen uurinud suguvõsa Bork, kellel ka üks paralleelvorme on Burk. Borke võiks viidata puukoorele, aga samas tean ühte legendi ühel säärasel perekonnal, kes arvavad, et nimi tuleneb slaavi keeltest Bolk on ju nii öelda hunt. Hunt nimena kõlab ju hoopis uhkemalt kui mingi paganama puukoor
See nimede tõlgendamine ei olegi nii lihtne ja ühest vastust omav. Eriti kui nime pikkus on väga napp 3...5 häälikut, siis on vägagi tõenäoline, et teises keeles on mingi sarnane sõna olemas. Ei peagi olema sugulaskeeled - puha tõenäosusteooria.
Minu enda nimi tähendab muinasskandinaavia keelest tulenevalt ka ühte ja araabia keelest ja semiidi keeltest tulenevalt hoopis teist asja. Aga sul on need nii konkreetsed inimesed vist, et millest selline huvi?
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Volk, ehk siis slaavikeelne BOAK (ilma A ristkriipsuta- sry, pole kirillitsa tähti), võidi "saksa tähti" kasutava õpetaja/köstri poolt küll üsna tõsivõtteliselt Bork'iks tuletada, nii apsaka korrasAssar kirjutas:...aga samas tean ühte legendi ühel säärasel perekonnal, kes arvavad, et nimi tuleneb slaavi keeltest Bolk on ju nii öelda hunt. Hunt nimena kõlab ju hoopis uhkemalt kui mingi paganama puukoorAlicekiisu kirjutas:Sooviks teada mdia tähendab sellised nimed Alice Burk ja Tiina Lusmägi ja Arnold Sarapik...
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Mitte et just liiga palju aru oleks saanud sellest Sinu ülestähendusest...Assar kirjutas:Kuule sa oled ikka Uku küll tead!
Tollal, mis ajast jutt käis veel kirjutada see väidetav rahvakild niikuinii ei osanud, nii et kui mina selle nõnda ülesse tähendasin ei saa keegi öelda ka, et ma midagi valesti oleks teinud. Preestri manu võid ise minna kui vaja!![]()
Assar Järvekülg
Tervitades,
Uku
Alice Burk
Kui aus olla siis mulle ei paku siin küll mitte miski nalja ,sest ma soovin siiski oma sugulased üles leida ....Assar kirjutas:Natuke arusaamatu küsimus. Mulle tundub, et enam vähem kõigil nimedel on mingisugune tähendus olemas. Tänapäeval suhteliselt vähe mõeldakse sellele, et eesnimede tähendus sobituks perekonnanime omaga.Alicekiisu kirjutas:Sooviks teada mdia tähendab sellised nimed Alice Burk ja Tiina Lusmägi ja Arnold Sarapik
Sarapik on ju täistähenduslik nimi eesti keeles. Arnold vist tähendab kotkast. Alice ilmselt tuleneb Elisabethist, aga siin võin eksida. Tiina on Valentina vorm. Burk seostub kõige esmalt sõnaga Purk. Samas olen uurinud suguvõsa Bork, kellel ka üks paralleelvorme on Burk. Borke võiks viidata puukoorele, aga samas tean ühte legendi ühel säärasel perekonnal, kes arvavad, et nimi tuleneb slaavi keeltest Bolk on ju nii öelda hunt. Hunt nimena kõlab ju hoopis uhkemalt kui mingi paganama puukoor![]()
See nimede tõlgendamine ei olegi nii lihtne ja ühest vastust omav. Eriti kui nime pikkus on väga napp 3...5 häälikut, siis on vägagi tõenäoline, et teises keeles on mingi sarnane sõna olemas. Ei peagi olema sugulaskeeled - puha tõenäosusteooria.
Minu enda nimi tähendab muinasskandinaavia keelest tulenevalt ka ühte ja araabia keelest ja semiidi keeltest tulenevalt hoopis teist asja. Aga sul on need nii konkreetsed inimesed vist, et millest selline huvi?
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
olen siin selleks,et otsida oam sugulasi kaugelt eestist kelle esivanemateks olid Endel Sarapik(mu vanaisa),Silvia Harju(mu vana-vanaema) ja Leonhard harju ja mu (vana-vanaisa)
-
Alice Burk
tegelikult jah konkreetsed inimesed ..Mu enda tuttav sõvranan ja mu kasuisa Arnold Sarapik ,Miks ma ei peaks siis huvi tundm :$ Loogiline,et huvitab nende ja ka enda nime tähendus
olen siin selleks,et otsida oam sugulasi kaugelt eestist kelle esivanemateks olid Endel Sarapik(mu vanaisa),Silvia Harju(mu vana-vanaema) ja Leonhard harju ja mu (vana-vanaisa)
Ei ole mõtet ja ei ole ilus inimese kallal ilkuda,kui näed ju,et ei jõua kohale....
Alice - kui sa tahad leida oma sugulasi,siis on väga väike tõenäosus see,et sa leiad nad selle foorumi kaudu ja keegi teine lihtsalt teeb sinu eestu uurimistöö ära - uurima pead ikka ise.Siit saad aga abi ja nõuandeid,kui omal mõistus otsa saab.
Tsiteerin Ajalooarhiivi kodulehekülge - Oma sugupuu koostamine ei ole jõukohane mitte igaühele ja nõuab eelteadmisi. Selleks on vaja tunda rahvastiku arvestuse süsteemi möödunud sajandeil, osata ja suuta lugeda ka käsitsi kirjutatud saksa- ja venekeelset teksti, teada ajalooliste terminite tähendust ning, mis kõige tähtsam, vaja on ettenägemata hulgal kannatust ja aega.
Ajalooarhiivi koduleheküljelt www.eha.ee leiad ka näpunäiteid algajale.Leheküljelt www.isik.ee leiad ka informatsiooni,kui ise ei oska või ei taha.Ka sellest foorumist leidub mitmeid nõuandeid algajale,viitsi ainult üles otsida.Erinevate perekonnanimede panemise kohta leiad informatsiooni siit - www.history.ee/ono/
Praegu elus olevate inimeste leidmine on keeruline,sest neid/meid kaitseb andmekaitse seadus ja kui nad/me ise ei taha,siis nende/meie nimed ja andmed ei ole avalikud.
Siin lihtsalt erinevate nimedega lahmimine ei vii sind kahjuks kusagile ...
Alice - kui sa tahad leida oma sugulasi,siis on väga väike tõenäosus see,et sa leiad nad selle foorumi kaudu ja keegi teine lihtsalt teeb sinu eestu uurimistöö ära - uurima pead ikka ise.Siit saad aga abi ja nõuandeid,kui omal mõistus otsa saab.
Tsiteerin Ajalooarhiivi kodulehekülge - Oma sugupuu koostamine ei ole jõukohane mitte igaühele ja nõuab eelteadmisi. Selleks on vaja tunda rahvastiku arvestuse süsteemi möödunud sajandeil, osata ja suuta lugeda ka käsitsi kirjutatud saksa- ja venekeelset teksti, teada ajalooliste terminite tähendust ning, mis kõige tähtsam, vaja on ettenägemata hulgal kannatust ja aega.
Ajalooarhiivi koduleheküljelt www.eha.ee leiad ka näpunäiteid algajale.Leheküljelt www.isik.ee leiad ka informatsiooni,kui ise ei oska või ei taha.Ka sellest foorumist leidub mitmeid nõuandeid algajale,viitsi ainult üles otsida.Erinevate perekonnanimede panemise kohta leiad informatsiooni siit - www.history.ee/ono/
Praegu elus olevate inimeste leidmine on keeruline,sest neid/meid kaitseb andmekaitse seadus ja kui nad/me ise ei taha,siis nende/meie nimed ja andmed ei ole avalikud.
-
Alice Burk
inga.ligi kirjutas:Ei ole mõtet ja ei ole ilus inimese kallal ilkuda,kui näed ju,et ei jõua kohale....
tere .Ma ei ole kellegi kallal ilkunud olin otsekohene lihtsalt ja arvate tõestie,t laps kes on adopteeritud ja on 17 aastane omab teadmisi selle kohta kuidas sugulasi leida kui on teada ainult MÕNED NIMED..:$
-
vibu11
- Kontakt:
Alice kullake.
Anna andeks, ja loodan, et sinu noor higeke ei solvu, sest pole mõeldud solvanguna, aga kui sa ei suuda, või ei taha internetti kasutada, siis sa oled veel liiga noor, et otsida inimesi, kes sinu sugulased on. Arvestades seda, et sinu jutu järgi oled 17 ja adopteeritud, soovitan sul enne 10 või lausa 100 korda läbi mõelda, MIDA ja MIKS sa tahad teada. Ja usu, ma tean, millest räägin- ise olnud samasuguses olukorras. Praeguseks 29 aastat vana ei ole isegi endas selgusele jõudnud. Neil inimestel on oma elu. Samuti nagu ka sinul endal ja sinu lähedastel. Mõtle, mõtle, mõtle...
Anna andeks, ja loodan, et sinu noor higeke ei solvu, sest pole mõeldud solvanguna, aga kui sa ei suuda, või ei taha internetti kasutada, siis sa oled veel liiga noor, et otsida inimesi, kes sinu sugulased on. Arvestades seda, et sinu jutu järgi oled 17 ja adopteeritud, soovitan sul enne 10 või lausa 100 korda läbi mõelda, MIDA ja MIKS sa tahad teada. Ja usu, ma tean, millest räägin- ise olnud samasuguses olukorras. Praeguseks 29 aastat vana ei ole isegi endas selgusele jõudnud. Neil inimestel on oma elu. Samuti nagu ka sinul endal ja sinu lähedastel. Mõtle, mõtle, mõtle...
Jaanis Valk
http://www.ahtofilm.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ahtofilm.com" onclick="window.open(this.href);return false;