Saagast
Saagast
Millal saab Saagast uurida ka kirikuraamatuid pärast 1890 aastat?
Vaivara kihelkond/Narva Peetri kogudus:isa mul sünd.1911.Narvas ,jäi sõtta ja pole näinud isaema(vanaema) sünd.1892 on ammu surnud, isaisa (vanaisa) sünd.1888?
jäi vist I ilmasõtta.
Saan aru,et Ajalooarhiivis on hilisemaid ürikuid,kuidas saab neid kasutada?
Kust otsida?
Tänan nõuannete eest!
õnnetu järeltulija Enn Lepik
Vaivara kihelkond/Narva Peetri kogudus:isa mul sünd.1911.Narvas ,jäi sõtta ja pole näinud isaema(vanaema) sünd.1892 on ammu surnud, isaisa (vanaisa) sünd.1888?
jäi vist I ilmasõtta.
Saan aru,et Ajalooarhiivis on hilisemaid ürikuid,kuidas saab neid kasutada?
Kust otsida?
Tänan nõuannete eest!
õnnetu järeltulija Enn Lepik
-
maidu.leever
- Kontakt:
- Status: Eemal
-
maidu.leever
- Kontakt:
Millisel kujul on viited salvestatud?
Kas vastavalt kasutusjuhendile?
Kasutusjuhend SAAGAS
Väljavõte kasutusjuhendist:
võimaldab kopeerida enda arvutisse pildi viide. Viide salvestatakse kujul, mis ei sõltu süsteemis tehtavatest muudatustest ja täiendustest. Seega on garanteeritud viite toimimine ka tulevikus.
Kas vastavalt kasutusjuhendile?
Kasutusjuhend SAAGAS
Väljavõte kasutusjuhendist:
Ei, need lingid ikka töötavad. pean silmas seda, et kui näiteks lappan mingit meetrikaraamatut leht-lehe haaval ja töö pooleli jätan, siis tavaliselt salvestan poolelioleva lehe intenet exploreri favoriitide alla või mozilla bookmarkide alla (ilmselt muudel veebilehitsejatel sarnased võimalused).
vanas saagaversioonis tehtud eelnmise aasta viited tomivad siiamaani, uues versioonis nädal aega vanade viidete puhul tuleb teade: "viga. viide ei toimi"
vanas saagaversioonis tehtud eelnmise aasta viited tomivad siiamaani, uues versioonis nädal aega vanade viidete puhul tuleb teade: "viga. viide ei toimi"
-
maidu.leever
- Kontakt:
-
maidu.leever
- Kontakt:
Millised lingid ei avane?koguja kirjutas:minul veel üks küsimus! sisestasin nüüd õigesti ja toimis!aga mul ei avane need lingid! miks? siin eespool lugedes sain ma aru nii, et peaks avanema? küll need algaja uurija küsimused võivad "tobedad" tunduda, aga egas küsija suus peale ei lööda:)
AIS annab ka selliseid tulemusi, mida SAAGAS ei ole. Sellisel juhul peaks pöörduma arhiivi.
-
maidu.leever
- Kontakt:
Näiteks selle säiliku kohta on viide SAAGAle olemas (vt all kirje Vaata dokumenti )
Selle meetrikaraamatu kohta selline viide puudub järelikult ei ole SAAGAs
Selle meetrikaraamatu kohta selline viide puudub järelikult ei ole SAAGAs
-
Riina.Kallas
Ajalooarhiiv vist tõesti andmeid välja ei otsi. Küll aga saate säiliku hoidlast uurimissaali ette tellida; mina teen seda tavaliselt eelmisel päeval meilitsi ( uurimissaal@ra.ee ), aga saab ka telefoni teel (7387 521).
Terv.Riina
Terv.Riina
Meili teel võib eelnevalt kokku leppida, et konkreetne säilik kindlaks kuupäevaks uurimissaali tuuakse, siis ei pea kohapeale minnes ootama kuni seda fondidest otsitakse.
Meili teel olen tellinud koopiaid mõnest säilikust, aga arhiivi töötaja ei hakka säilikut läbi lugema ja sealt lehekülgi valikuliselt paljundama (ta ju ei teagi, mida otsida). Siis peab aga üsna kindel olema, et asi seda väärt on, sest koopia tehakse kogu säilikust ja arhiivide paljunduse hinnad on üsna soolased. Koopia saadetakse tigupostiga välja pärast seda, kui raha selle eest on laekunud. See on nagu põrsa kotis ostmine.
Hea soovitus: arhiivi minnes võtke kaasa digifotokas. Säilikuid lubatakse ilma välguta pildistada ja nii jõuate arhiivis rohkem materjali enda jaoks jäädvustada. Hiljem kodus on aega süveneda küll. Ärge unustage viidet, millisest dokumendist fotosid teete (soovitav on jäädvustada dokumendi tiitelleht, kus pealkiri ja arhiivi viide kirjas).
Meili teel olen tellinud koopiaid mõnest säilikust, aga arhiivi töötaja ei hakka säilikut läbi lugema ja sealt lehekülgi valikuliselt paljundama (ta ju ei teagi, mida otsida). Siis peab aga üsna kindel olema, et asi seda väärt on, sest koopia tehakse kogu säilikust ja arhiivide paljunduse hinnad on üsna soolased. Koopia saadetakse tigupostiga välja pärast seda, kui raha selle eest on laekunud. See on nagu põrsa kotis ostmine.
Hea soovitus: arhiivi minnes võtke kaasa digifotokas. Säilikuid lubatakse ilma välguta pildistada ja nii jõuate arhiivis rohkem materjali enda jaoks jäädvustada. Hiljem kodus on aega süveneda küll. Ärge unustage viidet, millisest dokumendist fotosid teete (soovitav on jäädvustada dokumendi tiitelleht, kus pealkiri ja arhiivi viide kirjas).