Saagast

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
ennlepik
Status: Eemal

Saagast

Postitus Postitas ennlepik »

Millal saab Saagast uurida ka kirikuraamatuid pärast 1890 aastat?
Vaivara kihelkond/Narva Peetri kogudus:isa mul sünd.1911.Narvas ,jäi sõtta ja pole näinud isaema(vanaema) sünd.1892 on ammu surnud, isaisa (vanaisa) sünd.1888?
jäi vist I ilmasõtta.
Saan aru,et Ajalooarhiivis on hilisemaid ürikuid,kuidas saab neid kasutada?
Kust otsida?
Tänan nõuannete eest!
õnnetu järeltulija Enn Lepik
ainopaul

Postitus Postitas ainopaul »

Tere!
Kasuta AISi detailotsingut. Leidandmete lahtrisse sisesta nt. EAA.5338* (Narva Peetri) ja vajuta otsi - saad kõik säilikud, mis leiduvad Tartus Ajalooarhiivis. Neid eraldi avades näeb all nurgas VAATA DOKUMENTI kas säilik on olemas SAAGAS.
Terv. Anne Räpp
koguja

Postitus Postitas koguja »

küsiksin sama :oops: Kuidas leida läänemaa Martna kirikuraamatuid peale 1890 aastat. Proovisin AIS otsingut, aga vastuseks tuleb EI LEITUD MIDAGI. ÕNNETU kohe!

Tänud ette vastajaile .
Ülle Kokla
micky

Postitus Postitas micky »

Kogujale: Vaata, kas Sa trükkisid ikka õigesse kohta. Mina sain ka esialgu vastuseks: " Ei leitud midagi". Pärast lugesin Aino kirjutatu uuesti üle ja sain aru, et tegin ise vea. Kui tegin uue otsingu ja juba õigesti, siis sain vastuseks 52 lehekülge loetletud dokumente.
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Minul jälle selline küsimus, kas saasas on midagi ümber paigutatud, et viited, mis olen favoriitide (või bookmarkide) alla salvestanud, ei toimi (nii nädala-paari tagused ja vanemad)?
maidu.leever
Kontakt:

Postitus Postitas maidu.leever »

Millisel kujul on viited salvestatud?

Kas vastavalt kasutusjuhendile?

Kasutusjuhend SAAGAS

Väljavõte kasutusjuhendist:
Pilt võimaldab kopeerida enda arvutisse pildi viide. Viide salvestatakse kujul, mis ei sõltu süsteemis tehtavatest muudatustest ja täiendustest. Seega on garanteeritud viite toimimine ka tulevikus.
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Ei, need lingid ikka töötavad. pean silmas seda, et kui näiteks lappan mingit meetrikaraamatut leht-lehe haaval ja töö pooleli jätan, siis tavaliselt salvestan poolelioleva lehe intenet exploreri favoriitide alla või mozilla bookmarkide alla (ilmselt muudel veebilehitsejatel sarnased võimalused).
vanas saagaversioonis tehtud eelnmise aasta viited tomivad siiamaani, uues versioonis nädal aega vanade viidete puhul tuleb teade: "viga. viide ei toimi"
koguja

Postitus Postitas koguja »

minul veel üks küsimus! sisestasin nüüd õigesti ja toimis! :) aga mul ei avane need lingid! miks? siin eespool lugedes sain ma aru nii, et peaks avanema? küll need algaja uurija küsimused võivad "tobedad" tunduda, aga egas küsija suus peale ei lööda:)
maidu.leever
Kontakt:

Kui salvestate Faforiitide, bookmarkide jms. alla, see tähendab, et salvestatakse aadress aadressirealt ehk siis see mis võib ajas muutuda ja edaspidi mitte toimida :wink:
maidu.leever
Kontakt:

koguja kirjutas:minul veel üks küsimus! sisestasin nüüd õigesti ja toimis! :) aga mul ei avane need lingid! miks? siin eespool lugedes sain ma aru nii, et peaks avanema? küll need algaja uurija küsimused võivad "tobedad" tunduda, aga egas küsija suus peale ei lööda:)
Millised lingid ei avane?

AIS annab ka selliseid tulemusi, mida SAAGAS ei ole. Sellisel juhul peaks pöörduma arhiivi.
maidu.leever
Kontakt:

Näiteks selle säiliku kohta on viide SAAGAle olemas (vt all kirje Vaata dokumenti )

Selle meetrikaraamatu kohta selline viide puudub järelikult ei ole SAAGAs
ennlepik

Kuidas aga talitleda,kui Maidu Leeveri abiga sain teada,et Ajalooarhiivis on säilik Narva Peetri Meetrikaraamat 1908-1914,kuhu mahub ka minu isa sünniaeg,kuid kuidas ma seda lugeda saan,kui säilik Saagas ei ole üleval?
ikka sama saamatu Enn lepik
Eike Riis

Postitus Postitas Eike Riis »

Ega muud kui jalad selga ja arhiivi.
ennlepik

Ju vist nii tuleb tegutseda.Egas ju meili teel andmeid mulle ei otsita ja muud teenust vist ei ole?
Riina.Kallas

Postitus Postitas Riina.Kallas »

Ajalooarhiiv vist tõesti andmeid välja ei otsi. Küll aga saate säiliku hoidlast uurimissaali ette tellida; mina teen seda tavaliselt eelmisel päeval meilitsi ( uurimissaal@ra.ee ), aga saab ka telefoni teel (7387 521).
Terv.Riina
Eike Riis

Postitus Postitas Eike Riis »

Meili teel võib eelnevalt kokku leppida, et konkreetne säilik kindlaks kuupäevaks uurimissaali tuuakse, siis ei pea kohapeale minnes ootama kuni seda fondidest otsitakse.

Meili teel olen tellinud koopiaid mõnest säilikust, aga arhiivi töötaja ei hakka säilikut läbi lugema ja sealt lehekülgi valikuliselt paljundama (ta ju ei teagi, mida otsida). Siis peab aga üsna kindel olema, et asi seda väärt on, sest koopia tehakse kogu säilikust ja arhiivide paljunduse hinnad on üsna soolased. Koopia saadetakse tigupostiga välja pärast seda, kui raha selle eest on laekunud. See on nagu põrsa kotis ostmine.

Hea soovitus: arhiivi minnes võtke kaasa digifotokas. Säilikuid lubatakse ilma välguta pildistada ja nii jõuate arhiivis rohkem materjali enda jaoks jäädvustada. Hiljem kodus on aega süveneda küll. Ärge unustage viidet, millisest dokumendist fotosid teete (soovitav on jäädvustada dokumendi tiitelleht, kus pealkiri ja arhiivi viide kirjas).
ennlepik

Tänan kõikki,kes kirjutasid ja nõu andsid.Püüan niimoodi talitada.
Ilusat kevadet teile kõigile!
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”