Neido(u) suguvõsa

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
pirxuke
Status: Eemal

Neido(u) suguvõsa

Postitus Postitas pirxuke »

Tere!
Palun natuke abi ja nõu. Olen viimasel ajal püüdnud uurida oma emapoolset Neido suguvõsa, kes elasid Järvamaal Mündis. Olen sellel alal alles algaja. Olen uurinud Paide koguduse ja Türi koguduse personaalraamatuid, sündinute nimistuid ja meetrikaraamatuid aga ei ole väga palju infot sealt leidnud.
Olen küsitlenud oma sugulasi ja kogunud kokku ka nendel alles olevaid materjale. Sealt pärineb ka üks piibel, millesse on minu vanavanavanaisa Taavet Neido (sünd 23. oktoober 1849, ristitud Paide kirikus- piiblis kirjutatu põhjal) oma käega kirjutanud oma pere laste sünni ja leeritamise andmed. Kui ma nende algusel aga püüdsin leida neid andmeid ka kirikuraamatutest, siis see mul väga hästi ei õnnestunud.
Abikaasa Anna Neido sünd 19. märts 1853, ristitud Anna kirikus. Abiellusid 1878. aasta novembris Paide kirikus (piiblis kirjutatud info, mida ma ise jälle ei osanud leida)
1. Johannes August Neido sünd 23. jaan 1879 - leidsin sünniandmed
2. Leena Neido sünd 07. juuli 1881
3. Alexander Neido sünd 09. okt 1883 - leidsin sünniandmed
4. Katariina Neido sünd 26. okt 1884
5. Juuli Neido sünd 13. juuli 1887(9)
6. Maali Neido sünd 07. veebr 1891 - leidsin sünniandmed, leeriskäigu andmed
7. Anna Neido sünd 27. mai 1895 - leidsin leeriskäigu andmed
8. Jüri Neido sünd 16. mai 1898

Kuna aga nende lapsed on sündinud kõik juba pärast 1891 aastat, siis kas nende kohta ka kuskilt internetist on infot saada? Kas oskate öelda, mis ma teen valesti, et ma infot suure enamuse laste, abiellumiste jne kohta ei ole leidnud ning ka vanemate sünni kohta mitte?

Abi ja nõu eest ette tänades,
pirxuke
pirx
whosol

Postitus Postitas whosol »

Perekond Paide personaalraamatus on siin (lehekülje viimane):
Saaga EAA.3159.1.429:88

Taawet on sündinud Kirrila külas, mis asub Türi kihelkonnas Kirna mõisas:
Personaalraamatu samal leheküljel on ka Juhan Neido perekond, kes on samuti pärit Kirrilast Türilt. Seega võiksite Taaveti sündi vaadata Türi kihelkonna meetrikatest.

Anna, sündinud Niemann, on pärit Eievere mõisast Anna kihelkonnast.
Leidsin ka Leena sünni Paide (Anna) koguduse sünnimeetrikast:
Saaga EAA.3159.1.399:46
Leena on sündinud Ottika külas, mis asub samuti Eievere mõisas Anna kiriku vahetusläheduses.

Seega tuleks ehk ka teiste laste sünde otsida just Paide (Anna) meetrikatest. Ka abielu peaks sama koguduse all olema.
pirxuke

Postitus Postitas pirxuke »

Kõigepealt suur tänu vastuse eest. Sain sellest palju abi ja leidsin suurema osa oma esivanemate sünniandmetest ülesse.

Nüüd tekkis aga küsimus, et kas pärast 1891. aastat sündinute kohta ei ole netist sünniandmed kättesaadavad?

Kas oskate selgitada, miks personaalraamatus Saaga EAA.3159.1.429:88 on Taawet Neido peres vaid kolm last, kui tegelikult oli neil selleks ajaks sündinud minu andmetel juba 6 last? Sellest personaalraamtust aga leian vaid need lapsed, kelle sünnid on kirjas Paide koguduse sünnimeetrikas (need, kes on kirjas Anna koguduse sünnimeetrikas on ka sellest personaalraamatust puudu). Kas sellel on mingi loogiline selgitus?

Tänudega,
pirxuke
pirx
whosol

Postitus Postitas whosol »

pirxuke kirjutas:Nüüd tekkis aga küsimus, et kas pärast 1891. aastat sündinute kohta ei ole netist sünniandmed kättesaadavad?
Kui hilisemaid meetrikaraamatuid saagas ei ole, siis kahjuks jah (kui te peate sünniandmete all silmas kirjet sünnimeetrikas).
pirxuke kirjutas:Kas oskate selgitada, miks personaalraamatus Saaga EAA.3159.1.429:88 on Taawet Neido peres vaid kolm last, kui tegelikult oli neil selleks ajaks sündinud minu andmetel juba 6 last? Sellest personaalraamtust aga leian vaid need lapsed, kelle sünnid on kirjas Paide koguduse sünnimeetrikas (need, kes on kirjas Anna koguduse sünnimeetrikas on ka sellest personaalraamatust puudu). Kas sellel on mingi loogiline selgitus?
Ainuke põhjus, mida oskan pakkuda on et teised lapsed olid sissekande tegemise ajaks surnud. Seljuhul peaksite uurima surmameetrikat.

Lisaks - täiesti juhuslikult leidsin Taaveti naise Anna perekonna enne abiellumist:
Saaga EAA.3159.1.438:109
kiisumiisu78

Re: Neido(u) suguvõsa

Postitus Postitas kiisumiisu78 »

Tere prixuke.

Mina olen pärit Neidode suguvõsast ja olen huvitatud sinuga suhtlemisest. tahaksin sind aidata ja teada kui kaugele sa oled selle uurimisega jõudnud ning mis liini pidi sina meie suguvüssa kuulud. :)

Tervitades
Marilin Neido
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”