Sama eesnime

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Maret Ehlvest
Status: Eemal

Sama eesnime

Postitus Postitas Maret Ehlvest »

Kas on võimalik, et ühes peres pandi kahele lapsele sama nimi?

Mees teistkordselt abiellunud ei ole. Ka ei ole tegemist kasulapsega. Ma ise ei usu seda. Kaldun arvama, et on tegemist erinevate, kuid samanimeliste peredega.
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Võrumaal pandi järjekindlalt sama nime isegi 3x järjest, kui eelmine laps suri, olen kohanud samas peres sama nime ka siis kui eelmine laps elas, aga vanusevahe oli sel juhul üle 10 aasta ja vist oli lapse ema ka juba uus.
Andrus A

Postitus Postitas Andrus A »

Minu suguvõsas on selline juhus, et kaks poega kandsid sama eesnime...

viewtopic.php?p=5762&highlight=#5762

(teema keskel on sellest juttu)
koguja

Postitus Postitas koguja »

ka minul on oma suguvõsauurides tulnud päris mitmeid kordi seda ette, et ühte nime pandi mitmeid kordi! ka on olnud emal tütrel sama nimi, rääkimata siis isadest poegadest.
inga.ligi

Postitus Postitas inga.ligi »

Minul on ka nii olnud,et samas peres on pandud sama nime,ka kuni kolm korda,kuid ikkagi vaid juhul,kui eelmine selle nimega laps on surnud.Seda,et samal ajal oleks elus ühes peres kaks sama nimega last - seda mul küll pole ette tulnud.Arvan,et fakt vajab täpsemat uurimist.
micky

Postitus Postitas micky »

On ette tulnud küll. See, et lapsele pandi sama nimi, mis surnud õel või vennal, oli peaaegu, et reegel. Elusolevate puhul on reeglina olnud tegu ühe isa ja erinevate emade lastega.
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”