Ei leia ühtegi sellenimelist

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Leena
Status: Eemal

Ei leia ühtegi sellenimelist

Postitus Postitas Leena »

ehk siis:
Küsimus selles, et Ida-virumaal Lüganuse või Viru-Nigula kihelkonnas peaks leiduma perekond Peitak. Minu vanaema (Elsa Peitak) sündis 1923. aastal oma vanemate põlistallu selles kihelkonnas, mis tähendab, et vanemad ja esivanemad mingi ajani peaks kõiko lema nimetatud kihelkondade EELK raamatutes kusagil kirjas. Kahjuks ei anna otsing üldse ühtegi vastet sellele nimele ja nö käsitsi otsides ja suutnud ka mitte ühtegi Peitaki leida.

Samuti ei suuda ma leida oma vana-vanaema Emilie Eleonore Weber (olen otsinud ka erinevaid variante nimest) sündi ega mingit märget personaalraamatutest nende pere kohta (sündis siis Jõhvis aprillis 1899).

Äkki keegi oskab juhatada, kuskohast tasuks mul neid otsida või mingit muud nõu anda?

Aitäh :D
Vince

Re: Ei leia ühtegi sellenimelist

Postitus Postitas Vince »

Leena,
Jah, personaalraamatute nimeotsing ei näita nime Peitak esinemist. Lihtsalt lugu selles, et need raamatud kus otsitav nimi esineb, pole veel indekseeritud või siis nimeindeksid sisestamata.
Küll aga on abiks Onomastika baas, kust leiab tõesti, et nimi - Peitak on pandud Viru-Nigula kihelkonnas Koogu vallas.
Edasi otsi Saaga 2-st Viru-Nigula kihelkonna perenimede panemise raamat. Saad teada need inimesed kes on selle perenime saanud ja sealt siis ajas edasi või tagasi.
Onomastikast leiad ühtlasi fakti, et Saksi vallas on keegi 1935.aastal nime Peitak omanik võtnud uueks perenimeks Laines.

edu
V.
Leena kirjutas:ehk siis:
Küsimus selles, et Ida-virumaal Lüganuse või Viru-Nigula kihelkonnas peaks leiduma perekond Peitak. Minu vanaema (Elsa Peitak) sündis 1923. aastal oma vanemate põlistallu selles kihelkonnas, mis tähendab, et vanemad ja esivanemad mingi ajani peaks kõiko lema nimetatud kihelkondade EELK raamatutes kusagil kirjas. Kahjuks ei anna otsing üldse ühtegi vastet sellele nimele ja nö käsitsi otsides ja suutnud ka mitte ühtegi Peitaki leida.

Samuti ei suuda ma leida oma vana-vanaema Emilie Eleonore Weber (olen otsinud ka erinevaid variante nimest) sündi ega mingit märget personaalraamatutest nende pere kohta (sündis siis Jõhvis aprillis 1899).

Äkki keegi oskab juhatada, kuskohast tasuks mul neid otsida või mingit muud nõu anda?

Aitäh :D
Leena

Suur tänu!
See Peitakist Laineseks muutmine on teada (kolmest paojast vanim muutis solvumisest nime, kui talu otsustati pärandada noorimale, ema lemmikpojale).

Lähen siis saaga 2 kammima! (tänud ka selle eest, ma ei teadnudki, et selline asi ka olemas on :))
Leena

Re: Ei leia ühtegi sellenimelist

Vince kirjutas: Edasi otsi Saaga 2-st Viru-Nigula kihelkonna perenimede panemise raamat. Saad teada need inimesed kes on selle perenime saanud ja sealt siis ajas edasi või tagasi.
Väga vabandan oma rumalust, aga olen nüüd pool ööd ja terve hommiku takkapihta otsinud nimede panemise raamatut, aga ei leia seda. Mis nimega see asi võiks seal olla või kuidas seda leida? Tahaks väga targaks saada :oops: :lol:
tets

Postitus Postitas tets »

Tere,
mine Saagasse, siis vali hingervisjonid, sealt Eestimaa kubermangu revisjonilehtede kollektsioon, siis VIII hingerevisjon, siis Virumaa ja Virumaa alt leiad Viru-Nigula kihelkonna perekonnanimede panemise raamatu

Head puurimist
Lea
Leena

suur-suur tänu! Leidsin üles :D
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”