Kuidas leida andmeid Gatšinas sündinute kohta?

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
mihkel
Status: Eemal

Kuidas leida andmeid Gatšinas sündinute kohta?

Postitus Postitas mihkel »

Tervitus

Leidsin suguvõsa uurides, et üks Pauline Wiese (sünd. Metsmann) olla sündinud vkj. 21 Apr 1898 Jelisavetinos Venemaal ja olnud leeritatud Gatšinas (kirikuraamatus EAA.1227.1.129:162).

Vanemaid kirikuraamatuid uurides leidsin tema isa (Juhan Metsmann) ja ema (Anu, sünd. Freibach) Saksist, enne väljarännet Venemaale.

Nad ilmselt opteerusid 1920ndate alguses kogu perega tagasi Eestisse, sest Pauline abiellus Kadrinas 1922. aastal Jaan Wiesega (EAA.1227.1.116:121).

Nüüd ongi paar küsimust:
1. Kas ja kuidas on võimalik saada andmeid nende eestlaste kohta, kes sündisid või surid tsaarivenemaal (täpsemalt siis Pauline kohta)?
2. Kas opteerujate kohta on olemas mingi tähestikuline andmebaas või peab kõik materjali läbi sirvima?

Kõik abi teretulnud.

Mihkel
jussK

Re: Kuidas leida andmeid Gatšinas sündinute kohta?

Postitus Postitas jussK »

Seal kandis käisid eestlased soomlastega samas kirikus, oli ka eesti kirikuid. Kiriku raamatud on enamuses Peterburis (arhiivis) olemas.
Midagi on siin http://www.earchive-estlatrus.eu
Kui pere käis soomlastega samas siis tuleb vaadata Spankkova ja Kupanitsa seurakunna alt a neid digis ei ole...

Optantide kohta on olemas nimekiri st AIS-is on nad olemas, need kes tulid varem või on sõjapõgenikud - tuleb otsida Narva karantiini nimekirjadest...
jussK

mihkel

Suur tänu, jussK!

Paistab õige isik olema viidatud toimikutes.
jussK

Vana teema a igaks juhuks märgin ära - Pauline sünnikanne on olemas :)

(v.k.j.) sündinud 21.4 ja ristitud 25.5 1898 Spankkova kihelkonna kirikus, vanemad: eestlane Juhan Tõnise p. Mets alias Metsman ja Anna Hansu t.
mihkel

Vana teema jah, aga vanades teemades postitamine pole mingi paha asi, otse vastupidi lausa kiiduväärt! Nii saab paljusi müsteeriume lahendatud.

Suur tänu, ma poleks märganud muidu, et mul olid endale arhiiviviited üles märkimata.
Kas selle sünni ja ristimise kohta äkki linki juhtub olema käepärast? Ma ise ei leidnud üles.
jussK

See on mul töölaual ja linki nagu ei saa eriti panna :)
Muidu pärit konsistooriumile tehtud meetrikatest mis Peterburi arhiivis ja raha eest...

Sünnitõend on ju tegelt ka opt. paberites: http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=ERA. ... ,611,119,0

Ka Helsingi arhiivis leidub mingi kritseldus sündinute nimekirjast: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=28500270
mihkel

Ossa poiss! JussK on kuld!

Ma poleks iial ise leidnud neid arkistost, ei tuld mitte pähegi sealt vaadata. Tänud!

See seal opteerunute toimikus on rohkem nagu ärakiri vist. Ma ikka üritan alati leida originaali.
Kas töölaualt dropboxi ei saa mõni leht kukkuda? :) Kui ei saa, siis ei saa, aga ma ikka küsin igaks juhuks.

Veelkorra hea tänu
jussK

Njh, originaal on lai mõiste :)
Kons. tehtud meetrika on ju ka koopia pmst. Ja se Helsingi arhiivi oma, seegi tundub koopia või mustand olema, a vbolla ongi originaal...
Opt. toimikus on jah väljavõte, pealegi suht puudulik...
PS.
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”