Tere!
Esimene viide puudutab aru saamist, kes oli sulgudesse märgitud isik Seppa Jaak Möldre Ado'le? Kas isa või oli Ado sulane Seppa Jaagu talus? Üldjuhul on näiteks vanemlik suhe kuidagi teisiti olnud arhiivides ja see kirjapilt on mulle eksitav.
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,826,159,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Teine viide puudutab Möldre Ado lapse Liso sünni juures olnud kolmandat vaderit. Saan aru, et tegu on Niklas Berg ... Kolust, kuid vahepeale nimi on minu jaoks loetamatu.
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,761,199,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Tänan abi eest!
Priit
Palun abi tõlkimisel-seletuse leidmisel
-
Arvo.Jägel
- Status: Eemal
Re: Palun abi tõlkimisel-seletuse leidmisel
1) Vast on mõeldud seda, et mölder Ado, kes on tuntud ka kui Sepa Jaagu Ado. Kas see sugulust tähendab, seda mina praegu ei oska öelda.
2) bedienter - teener
2) bedienter - teener
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
Ma tänan! Esimese kohta tundub isegi loogiline, sest Möldre Ado-st ja tema pojast Kustav/Kustas-st sai alguse Raudsepp'de suguvõsa Järvamaal Lokuta külas 1800-ndate alguses ja sepa amet meie suguvõsas on olnud läbi aegade levinud. Ehk et see võib olla siis esimene vihje sellele, et Mölder Ado vastava teise ametiga kokku puutunud oli.
Tänud samuti tõlke eest, nüüd siis tean kuidas gooti saksa B välja näeb
Kuigi mul on gooti tähestik kõrval on algajana üsna raske tähtedest sõnu moodustada, sest eri kirjutajate kirjapilt ka varieerub...
Tänud samuti tõlke eest, nüüd siis tean kuidas gooti saksa B välja näeb
Lihtsalt infoks - esimese lingi kaldsugludes olev Seppa Jaak oli siiski Möldre Ado isa, mis selgus läbi Ado abielumeetrika