perekond Liikane
perekond Liikane
Otsin perekond Liikane juuri taga varaseim teadaolev inimene on Mart Liikanen kes koos oma kahe vennaga kes tulid Soomest peale Põhjasõda Lobi randa. ühe vanaisa kaardi järgi on see 1730 kuid see võib ka vale olla sest seegi pärineb ilmselt oma arvamusel (Lobi on küla umbes 2 km peale Võsu alevit peaks olema esimene või teine küla,lobist on järgmine lahe küla ja siis tuleb koolimäe küla) Mart ehitas praegusele Natturile teine läks Pedari tallu ja kolmas Valgutale hiljem selle nimi oli Kõrtsi kuid üks konks on ka sest samas või järgmises külas kui tulid Mart Liikanen koos vendadega pandi Mart "Nigula" Liikasele sulane kellele pandi ka nimi Liikane. see sulasest tulev sugupuu tuleb Maunus "Kraavi" Liikasest . NB! see kraavi on talunimi nagu ka teistega
-
annika.malva
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: perekond Liikane
Tere,
Perekond Liikane on sealkandis (Natturi) olnud küll. Vaata,
Saaga EAA.1224.1.237:29
siin on näha ka see, et need on Mardi järeltulijad. Veel (ilmselt ikka samu) Liikaseid on kaadril 59.
Räägitakse-kirjutatakse, et peale Põhjasõda (ja näljaaega) elaski selles piirkonnas rohkem soome ja rootsi päritolu rahvast, kui kohalikke.
Lapsepõlvest on jäänud meelde, et Vergi poe müüja oli Liikane (kahjuks lahkunud juba). Aga päris kindel ei ole. Võin täpsemalt järele uurida, kui huvi on.
Perekond Liikane on sealkandis (Natturi) olnud küll. Vaata,
Saaga EAA.1224.1.237:29
siin on näha ka see, et need on Mardi järeltulijad. Veel (ilmselt ikka samu) Liikaseid on kaadril 59.
Räägitakse-kirjutatakse, et peale Põhjasõda (ja näljaaega) elaski selles piirkonnas rohkem soome ja rootsi päritolu rahvast, kui kohalikke.
Lapsepõlvest on jäänud meelde, et Vergi poe müüja oli Liikane (kahjuks lahkunud juba). Aga päris kindel ei ole. Võin täpsemalt järele uurida, kui huvi on.
-
Eliisabeth1
- Status: Eemal
Re: perekond Liikane
Tere,
Siiamaani on Liikaneni pered Natturil minu andmete kohaselt , aga seda tean ma kindlalt, et praegugi elavad Liikanenid Pedari talus, Lobi külas ja on ka sugupuu mis ulatub veidi kaugemale kui see aeg kui 1700 umbes ,igatahes soomeni välja.
Siiamaani on Liikaneni pered Natturil minu andmete kohaselt , aga seda tean ma kindlalt, et praegugi elavad Liikanenid Pedari talus, Lobi külas ja on ka sugupuu mis ulatub veidi kaugemale kui see aeg kui 1700 umbes ,igatahes soomeni välja.