Tschorna?

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
liil
Status: Eemal

Tschorna?

Postitus Postitas liil »

Kas keegi oskaks öelda, mis koht oli Vaivara kihelkonnas Tschorna või Tschornaja? Kirikukirjades on lapse sünnikohaks 1874 märgitud Tschornaja, samal ajal olid vanemad ja lapsed personaalraamatus Samokrassi mõisa all.
Katsa

Re: Tschorna?

Postitus Postitas Katsa »

Vene verstase ja kolmeverstase kaardi järgi peaks see koht olema nii enam-vähem SIIN. Narva-Tallinna maantee ääres oli Tschorna kõrts SIIN
Katrin H.
liil

Postitus Postitas liil »

Sorry aga mis see Tschorna siis on? Küla? Mõis? Või...? Hingeloenditest sellist nime ei leidnud. Mustvee osa? Mustvee? Mustajõe mõis?
arkin

Postitus Postitas arkin »

Küla ikka. Pähklimäe mõisa servas vastu nime andnud Tšornajõge (võiks öelda ka Mustjõge, ehkki ametlik nimi on praegu Soldina peakraav)
liil

Postitus Postitas liil »

No mina olen kõva peaga. Millise mõisa hingeloendisse see Tschorna kuulub? Kuidas see saksa keeles on? Kui ma otsin seda Pähklimäe mõisa siis asub see peaaegu Narvas ja see Tschorna on Narvas. Kui panen Google'isse sõna "Tschorna", siis leian sellenimelise paiga Mustveest, Tartu maantee lähistelt. Appiii!
raskar

Postitus Postitas raskar »

Tschorna (selline kirjapilt ka saksakeelsetel kaartidel) peaks jäämagi Samokrassi ehk Arumäe mõisa alla. Kuigi olen kohanud ka Olgina ja Härmamäe alt.
Sisuliselt ongi tegemist praeguse Olgina alevikuga, mis moodustus Vana Olgina küla ja Tschorna ehk siis Orujõe (ka Tünnerküla) ühinemisel.

vaata ka > http://www.eki.ee/cgi-bin/mkn8.cgi?form ... 4v=Y&of=tb" onclick="window.open(this.href);return false;
Otsitavad perenimed: Abolin, Eichelmann, Grünfeld, Jõgi, Kampus, Karja, Kronk, Lausing, Lillihain, Mattisen, Mei, Nibärk, Nienberg, Niinberg, Retsniko, Seeba, Seebach, Tamm, Tapfer, Tapwer, Uus, Wahher, Woitk
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”