Tere!
Mille vaht on Kübassaare Jaan?
Saaga EAA.1865.1.114:28?1337,870,401,50,0
Tänud ette
Malle
Mille vaht või valvaja?
Re: Mille vaht või valvaja?
busch ? metsa
Ehk ei ole metsavaht. Kas võib olla mingi tule-vaht?
Umbes 100 a tagasi ehitati Kübassaare tuletorn.
Umbes 100 a tagasi ehitati Kübassaare tuletorn.
-
Arvo.Jägel
- Status: Eemal
Kuda majakas saksa keeli on? Leuchtturm? Lühendiks näiteks Leuch....
Ehkki põõsavaht on tavalisem amet, siis konkreetsel juhul tundub mulle, et selle sõna algustäht võib pigem L olla - paar rida ülalpool Lostreiber algab sama krõnksuga, naaberlehetde Bruderid algavad natuke teistsuguse krõnksuga; vahe on küll üsna pisike. Samuti on sinna punkt kirjutatud - natuke lühendi moodi.
Minu tavapäraste möödavaatamiste valguses ei pruugi mu siinne jutt erilist mõtet omada - aga ma igaks juhuks siiski pakun võimaliku alternatiivse tõlgitsuse välja
Ehkki põõsavaht on tavalisem amet, siis konkreetsel juhul tundub mulle, et selle sõna algustäht võib pigem L olla - paar rida ülalpool Lostreiber algab sama krõnksuga, naaberlehetde Bruderid algavad natuke teistsuguse krõnksuga; vahe on küll üsna pisike. Samuti on sinna punkt kirjutatud - natuke lühendi moodi.
Minu tavapäraste möödavaatamiste valguses ei pruugi mu siinne jutt erilist mõtet omada - aga ma igaks juhuks siiski pakun võimaliku alternatiivse tõlgitsuse välja
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
Et nagu võeti 100 aastat enne tuletorni ehitamist juba ametisse?
Tegelt on täitsa Busch, mitte Leuchtturm. Nii ei lühendata - seda esiteks. Teiseks - olgu algusega kuidas on, lõpukrõnka on kindlalt sch. Ja nii edasi... Nii et täitsa tavaline põõsavalvur.
Tegelt on täitsa Busch, mitte Leuchtturm. Nii ei lühendata - seda esiteks. Teiseks - olgu algusega kuidas on, lõpukrõnka on kindlalt sch. Ja nii edasi... Nii et täitsa tavaline põõsavalvur.
Katrin H.