Ma ei tea kas siit on see teema juba läbi jooksnud või mtte aga kuidas käituda kasulaste puhul???
Ma saan aru,et tänapäeval jätaksin otsustamise kasvandikule endale aga kaugete esivanemate ja nende pereliikmete puhul?...On ette tulnud,et olen uurinud esivanema peret hiljem tuleb välja,et ta selle suguvõsa "lihane" järeltulija ei olegi...kõikjal mujal oli ta kirjas kui nende vanemate laps ja juhuslikult leitud meetrika sündides oli tal kirjas,et kasulaps ja ema oli keegi muu...
Nt. mis peaksin selles olukorras tegema Personaalraamat. Tarvastu; EAA.1288.2.6; 1775-1815 http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1288.2.6:122" onclick="window.open(this.href);return false; ja järgmisel lk. veel üks Jaak...nagu ma aru saan on nad selle pere kasvandikud??? Kas jätta sellises olukorras harud uurimatta või ikkagi kanda nad sugupuusse???
-kasulapsed-
Re: -kasulapsed-
Raske aru saada, keda sa täpselt silmas pead. Viidatud leheküljel on ainuke kasvandik vasakul leheküljel Ann. Pokka Jaani perekonnas ei näe ühtegi kasvandikku. Küll on seal väimees (Schwiegersohn) Jaak ja järgmisel leheküljel veel teine väimees Jaak.
vabandust näitega panin puusse (ei leidnud hetkel kohe näite linki...)
aga põhimõtteliselt sooviksin teada,et kui on tegu kasvandikuga,et kuidas siis keegi toimib???
aga põhimõtteliselt sooviksin teada,et kui on tegu kasvandikuga,et kuidas siis keegi toimib???
Kasutan programmi PAF. Kasulapse jaoks on seal olemas spetsiaalne vanemate link (Adopted). Vanemal ajal sündinud kasulapse puhul ("kaswandik", "kaswatik" vms.) ma ikkagi lähtun sellest, et vanemateks peaks märkima bioloogilised vanemad. Mõnikord on need ka teada. Kui ei ole, siis üldiselt jätan lapse vanematega sidumata, mõnikord aga kasutan Adopted-linki (millel on see viga, et joonistel ei näidata, et tegu pole bioloogiliste vanematega, mistõttu ma enamasti olen selle kasutamisest hoidunud). EDIT: Aga konkreetsemalt vastates küsimusele, ei ole ma üldiselt oma esivanemate kasulaste harusid hakanud uurima; bioloogilisi sugulasi tuleb niigi palju. Erandiks on olnud need kasulapsed, kelle kaudu kandus edasi minu uuritav perekonnanimi; samuti need kellegi kasulapsed, kes on ise olnud mu otsesed esivanemad.