Oi, esiteks ma pean ütlema, et ma olen vähese kogemusega saksa keelt algtasemel mõistev diletant, aga oma kirju minevikuga esivanemad on üht-teist õpetanud.
Ma ei oska väga aidata. Igast otsast, kust vaadata, jookseb asi kinni.
Kui Jüri ehk ongi Leno vallaslaps, (seal vahemikus sündis ainult 2 Jüri ja teine suri ära) ja Leno on Endreku tütar, siis Rappo Endreku tütar ta ei saa olla, sest esiteks Rappo Endrekul polnudki Leno-nimelist tütart, oli ainult seal talus elav Mägdchen Leno, kes võiks ju teoreetiliselt olla näiteks kasutütar või kasvandik ja seetõttu nimetatud tütreks. Tema aga on 1782 5-aastane, 1793 on ta siis 16. Tol ajal ei käinud need asjad nagu nii vara ja ilma leeris käimata. Aga jumal teab.
Ma ei leidnud seda Lenot sellest eriti vanast personaalraamatulaadsest raamatust üles.
Aga Rappo talu juures on selline huvitav rida:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 5,944,91,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Aufzgl Kubja Enriko T Leno unechl. T Ann gb A 83
Kasvandik Kubja Enriko t Leno abieluväline tütar Ann sündinud 1783
Nime juures olevad numbrid näitavad, kust ta tulnud on ja viimases veerus olevad numbrid, kuhu läinud on. See 20-aastane Leno on sinu linkides 2 korda ja mu meelest on ta kablutanud enamus talusid läbi. Et võib juhtuda, et kui sai ühe korra vallaslapse, et sai teist korda veel. Aga see on ainult oletus.
Potentsiaalseid Jüri vanemaid on vähemalt 2 Lenot. Lugeda läbi abielu- ja surmameetrika 1782-1793 ja kirjutada välja kõik Lenod? See, kes alles jääb, on õige. Aga neid võib ka mitu olla.
Jüri endaga ei ole lood palju paremad, 1795 oli ta Peedul, 1811 Mittil, 1816 Weljakapralis, 1821 on ta selle Vidriku juures ja 1825 ka. Kus ta 1816-1821 viibis, ei tea keegi. Kui vaadata abielukandeid, siis 1817 on Surjus abiellunud Jüri ja Kadri, kummalgi mingid erinevad neljandad peremehed. Kui lugeda leerilaste nimekirju, siis Jüri ma üldse ei leidnud ja Kadri on see, mida sa linkisid, pluss üks teine Kadri oli 1815 leeritatud. Nii et Kadrisid on ka 2. Ma ei tea, mis selle vastu aitab, lugeda abielumeetrikat ja loota, et emb-kumb neist sai kiiresti mehele?
Kui sul teised harud on ka samast kandist, siis uuri neid edasi ja kui töö käigus mõnd ripakil Kadri, Lenot või Jüri näed, siis vaata, kuidas sobitub. Muud targemat nõu ei oska mina anda.