Neljas hingerevisjon

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Treissi
Status: Eemal

Neljas hingerevisjon

Postitus Postitas Treissi »

Tere

Kas keegi võiks aidata mul leida neljandas hingerevisjonis üles kohta, kus hakkavad peale Keila kihelkonna, täpsemalt Vanamõisa valla inimeste andmed. Kõnealune dokument asub siin: http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1864.2.IV-2:1" onclick="window.open(this.href);return false;

Ette tänades
Triinu
Katsa

Re: Neljas hingerevisjon

Postitus Postitas Katsa »

Seda otsitakse nii: esimesel kaadril on kihelkondade järjekord - kõigepealt Hageri, siis Juuru, siis Keila, siis ülejäänud.
Teisel kaadril on Hageri khk. sisukord - viimane mõis ehk Hageri pastoraat algab säiliku 165 leheküljel. Nüüd tuleb see üles otsida (jälgida tuleb õiget numeratsiooni, sest paljudes säilikutes on lehekülgi hiljem ümbernumereeritud). See lehekülje number ja Saaga kaadri number langevad tavaliselt peaaegu kokku (kuigi mõnikord võib tekkida lõpuks paarikümnenumbriline vahe lehtede topeltpildistamise jmt. tõttu). Niisiis leiate üles Hageri pastoraadi alguse ja lähete selle lõppu - pastoraat on hea lühike mõis, pole palju vaja lapata. Ja oletegi Juuru sisukorra juures. Nüüd vaatate Juuru khk. viimase mõisa alguslehekülje numbri ja otsite ta üles. Siis lappate selle lõppu ja ongi Teil olemas Keila sisukord. Sealt leiate Vanamõisa alguslehekülje numbri - ja sealt edasi on juba lihtne.

Ma olen seda jama nii palju teinud, et seekord kohe üldse ei viitsinud :D - parem kirjutasin.
Katrin H.
Treissi

Re: Neljas hingerevisjon

Postitus Postitas Treissi »

Aitäh, Katsa
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”