tõlgendamisabi palun
-
passer urbanus
- Status: Eemal
tõlgendamisabi palun
aidake see lahti hammustada:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,876,292,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jula Warrik
Mutter: das Kirchenbettlers Mik Wb: Liis Warrik
kas sellest võib aru saada, et isa - kirikukerjus Mik - on enne lapse sündi surnud?
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,876,292,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jula Warrik
Mutter: das Kirchenbettlers Mik Wb: Liis Warrik
kas sellest võib aru saada, et isa - kirikukerjus Mik - on enne lapse sündi surnud?
-
madis.michelson
Re: tõlgendamisabi palun
Miks siis kohe kõige halvemat mõelda. Ehk tegi Liis lihtsalt sarvi ja isa nime jättis enda teada.
Mikku sobival ajal suremas ju pole?
Mikku sobival ajal suremas ju pole?
-
passer urbanus
Jula ent on üles loetud, kui sääduslikult abielust sündinu ...
Aastaraamatusse ümberkirjutamisel on kirjutaja igatahes ka ilmselt märganud seda vastuolu Saaga EAA.1295.1.186:8?1324,943,1058,314,0 - ega muud olegi, kui et tuleb üles otsida, millal see Mikk võis ära kooleda.
Katrin H.
-
madis.michelson
Abielu võis ju jah sääduslik olla, aga Mik keeldus last omaks tunnistamast? Ju selle isaduse tuvastamisega raskusi oli, et ema esimesena raamatusse kirja sai.
Tjah, ma võin küll eksida, ent mu meelest rakendati juba tollal põhimõtet, et abielu ajal sündinud lapsed on mehe lapsed - nagu see on tänapäevalgi. Vähemasti pole ma seni veel kordagi kohanud sünnikannet, kus laps oleks kirja pandud kui vallaslaps või teise mehe oma samal ajal, kui lapse ema on seaduslikus abielus. Erandiks vaid soldatinaised, kuid neid käsitleti niikuinii kui leskesid.
Mikk muide suri ca 10 aastat peale tolle kahtlase Juula sündi Saaga EAA.1295.1.755:160?91,1463,2243,173,0 - ja kuskil ära ta ka ei olnud (vangis näiteks), igatahes käis ta regulaarselt kaks korda aastas armulaual, sh. ka Juula sigitamise aastal. Ning personaalraamatus ei ole Juula kohta ühtki märkust, et ta oleks unabieluline vmt. Nii et ma julgeks ta küll sääduslikuks lapseks tembeldada. Olgu selle bioloogilise isadusega kuis oli.
Mikk muide suri ca 10 aastat peale tolle kahtlase Juula sündi Saaga EAA.1295.1.755:160?91,1463,2243,173,0 - ja kuskil ära ta ka ei olnud (vangis näiteks), igatahes käis ta regulaarselt kaks korda aastas armulaual, sh. ka Juula sigitamise aastal. Ning personaalraamatus ei ole Juula kohta ühtki märkust, et ta oleks unabieluline vmt. Nii et ma julgeks ta küll sääduslikuks lapseks tembeldada. Olgu selle bioloogilise isadusega kuis oli.
Katrin H.
-
passer urbanus
aituma kaasa mõtlemast ja raamatuid lappamast!
intriig jääb üles ...
intriig jääb üles ...