Mida see tähendab?

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Kerdi
Status: Eemal

Mida see tähendab?

Postitus Postitas Kerdi »

http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,648,170,0" onclick="window.open(this.href);return false;
mida see kuupäev tähendab?
Taaveti ees on märge, et ta on surnud. Aga ta ei surnud mitte 1907, vaid hoopistükkis 30-ndate alguses ja kaugel Eestist, Mandžuurias. Mis on selle kuupäeva ees kirjas?
Kerdi
Assar
Kontakt:

Re: Mida see tähendab?

Postitus Postitas Assar »

Kerdi kirjutas:http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,648,170,0
mida see kuupäev tähendab?
Taaveti ees on märge, et ta on surnud. Aga ta ei surnud mitte 1907, vaid hoopistükkis 30-ndate alguses ja kaugel Eestist, Mandžuurias. Mis on selle kuupäeva ees kirjas?
No siia on igal juhul kirjutatud, et ta suri 25 III 1907 Hiinas, mis võib ka loomulikult Mandžuuria olla, aga nii täpselt pole siin kirjas. Muu kohta ei oska kommenteerida.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Kerdi

Jessuke, asi klapib - Hiina, Mandžuuria, mis vahet tollal oli.
Aga 1932 või 33 aastal käis tema varanduse jagamine, suure suguvõsa meeste koosolekul. Seda mu onu veel mäletab, on veel eluski, oli tollal laps, aga käis kaasas. Kas tõesti varandus rändas mööda ilma 25 aastat, enne kui surnu kodumaale jõudis? Tollest pärandusest sai mu emagi oma emalt ühe sõrmuse ja see on alles ka - hiina mingi mäekiviga. Ma mäletan jah, räägiti, et keegi olevat sealt maalt siia tulnud ja varanduse kaasa toonud, aga kas tõesti 25 aastat hiljem? Ja seda pidi ikka palju olema, et suurema suguvõsa nõupidamisega jagati.

aga mida võiks see surma põhjus tähendada?
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... c0638680c1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kerdi
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

Kerdi kirjutas:Jessuke, asi klapib - Hiina, Mandžuuria, mis vahet tollal oli.
Aga 1932 või 33 aastal käis tema varanduse jagamine, suure suguvõsa meeste koosolekul. Seda mu onu veel mäletab, on veel eluski, oli tollal laps, aga käis kaasas. Kas tõesti varandus rändas mööda ilma 25 aastat, enne kui surnu kodumaale jõudis? Tollest pärandusest sai mu emagi oma emalt ühe sõrmuse ja see on alles ka - hiina mingi mäekiviga. Ma mäletan jah, räägiti, et keegi olevat sealt maalt siia tulnud ja varanduse kaasa toonud, aga kas tõesti 25 aastat hiljem? Ja seda pidi ikka palju olema, et suurema suguvõsa nõupidamisega jagati.

aga mida võiks see surma põhjus tähendada?
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... c0638680c1" onclick="window.open(this.href);return false;

Surmapõhjust kahjuks ei oska pakkuda, sest ladina keel pole minu kõige paremaid keeli :roll:
Mandzuuria on ka tänapäeval Hiina Rahvavabariigi koosseisus. Ja tegelikult suurema osa ajaloost on ta seda olnud.
Muideks, mis ta tegi seal Hiinas, osales Vene-Jaapani sõjas?

EDIT
siiski pakun, et see haigus on mingit laadi neerupõletik
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Mari.Sarv

Postitus Postitas Mari.Sarv »

Tõesti kui nüüd nii vaadata: nephritis acuta
arkin

Postitus Postitas arkin »

nephritis acuta - äge nefriit ehk neerupõletik
Kerdi

Oh suured tänud - vaene laps, neerupõletik on üks paha haigus.

Aga Assarile - mu vana-vanaonu (vanaisa isa vend) - oli insener, ta õppis Riias politehnilises instituudis ja ehitas Mandžuurias sildu. Seda räägiti mulle juba lapsepõlves ja sellest peale tean ma, kus Mandžuuria on, uurisin kaardi pealt järele. Ta olevat ikka koju kirjutanud ka ja ka ilmselt raha saatnud, sest teenis seal hästi. Aga abielus ta polnud ja seetõttu tema varanduse jagamine perekonnas nii suur üritus oligi.
Kerdi
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”