Saaga EAA.1231.1.228:43?460,220,601,95,0
Mis huvitavat siit välja tuleb? Samuti on veel Pusta Ado nime taga midagi kirjas!
Tänuga
R.K.
Märkus peremehe kohta
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: Märkus peremehe kohta
Pusta Ado taga on kirjutatud Vormünder.reenakit kirjutas:Saaga EAA.1231.1.228:43?460,220,601,95,0
Mis huvitavat siit välja tuleb? Samuti on veel Pusta Ado nime taga midagi kirjas!
Tänuga
R.K.
Märkuses on kirjas, et surnud 30 VI 1798 tõenäoliselt tapetud, sest ta - an der S... ... Pferd aus...
No lõppu ei näe lugeda liiga väike kiri ja luubist pole ka kasu - vana inimese asi
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Ado oli Vormünder - vöörmünder. Ta on surnud arvatavasti seetõttu, et nülgis mingisse nakkushaigusesse surnud hobust, vähemasti peab kirikuõpetaja seda surmapõhjuseks. Ju siis oli tegemist mingi zoonoosiga. Surmameetrikas on umbes sarnane jutt Saaga EAA.1231.2.6:155?2151,976,203,226,0
Katrin H.
-
Assar
- Kontakt:
jah! surmameetrika jutt oli natuke arusaadavam, aga huvitav miks nad rõhutavad, et tegemist oli tõenäolise surmapõhjusega.Katsa kirjutas:Ado oli Vormünder - vöörmünder. Ta on surnud arvatavasti seetõttu, et nülgis mingisse nakkushaigusesse surnud hobust, vähemasti peab kirikuõpetaja seda surmapõhjuseks. Ju siis oli tegemist mingi zoonoosiga. Surmameetrikas on umbes sarnane jutt Saaga EAA.1231.2.6:155?2151,976,203,226,0
ja reenakiti poolt toodud lingis oli ju ka fraas wahrscheinlich morden
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Ausalt öelda - ma ei tea, mis seal kirjas on. Morden ei sobi sinna kohe üldse mitte, kuigi see näeb jah sedamoodi välja.
Hobuste zoonoos (s. t. nakkab inimestele ka) on näiteks Rotz (ma ei tea, kuidas see eesti keeles olla võiks, vist tatitõbi), mida saksa keeli kutsutakse ka Mürde. Nii hobusel kui ka inimesel võib see surmaga lõppeda. Aga millegipärast on mul tunne, et me jõuame oma aruteluga rõõmsalt rappa...
Keegi värskema pilguga ehk vaatab üle.
Ja ju siis kirikuõpetaja ei osanud täpselt öelda, miks see Aadu ära kooles, sestap ta ainult arvas, et see surnud hobune on süüdi.
Hobuste zoonoos (s. t. nakkab inimestele ka) on näiteks Rotz (ma ei tea, kuidas see eesti keeles olla võiks, vist tatitõbi), mida saksa keeli kutsutakse ka Mürde. Nii hobusel kui ka inimesel võib see surmaga lõppeda. Aga millegipärast on mul tunne, et me jõuame oma aruteluga rõõmsalt rappa...
Ja ju siis kirikuõpetaja ei osanud täpselt öelda, miks see Aadu ära kooles, sestap ta ainult arvas, et see surnud hobune on süüdi.
Katrin H.
-
Assar
- Kontakt:
Üks tark raamat ütleb, et see Rotz on hobuste epizootiline lümfangiit, aga ära päri täpsemalt sellel alal pole ma pädev isegi oletusi pilduma. Igal juhul sai end ühtlasi ka veterinaarküsimustes harida ja mine tea äkki oskab keegi sel teemal pikemat loengut pidadaKatsa kirjutas:Ausalt öelda - ma ei tea, mis seal kirjas on. Morden ei sobi sinna kohe üldse mitte, kuigi see näeb jah sedamoodi välja.
Hobuste zoonoos (s. t. nakkab inimestele ka) on näiteks Rotz (ma ei tea, kuidas see eesti keeles olla võiks, vist tatitõbi), mida saksa keeli kutsutakse ka Mürde. Nii hobusel kui ka inimesel võib see surmaga lõppeda. Aga millegipärast on mul tunne, et me jõuame oma aruteluga rõõmsalt rappa...Keegi värskema pilguga ehk vaatab üle.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716