passer urbanus kirjutas: Siinkohal on Uku ju kirjeldanud, miks peaks Geni samas loetelus olema.
... ja siin on ta jällegi kirjutanud, miks ei peaks olema!
Uku.Velbri kirjutas: Vaadake, kui Te ostete poest viljakohvi (ma ei tea kas seda enam müüakse, aga mängime, et müüakse), segate selle õiges vahekorras õigete ainetega, nagu etiketil kirjas seisab, siis joote seda ning teatate kõigile, et Teil on maailma parim kohv, et keda Te siis petate?
See Geni on ainult üheks eesmärgiks loodud ja netti riputatud PROGRAMM - et mormoonid saaksid inimeste andmed lihtsalt ja odavalt kätte. Uurimisel ei saa põhilise tööriistana kasutada proget, mis asub kurat teab kus ja mida haldab kurat teab kes. Kui ühel heal päeval saab mormoonidel sellest jamast kõrini ning nad panevad selle Geni kinni, mis siis teha?
Lisaks veel nii palju, et seal minu poolt viidatud lingis on neid programme küll ja rohkem, mida pole siin loetelus. Imelik on küsida, miks genit pole, kui tegelikult pole seal suuremat osa neist mainitud programmidest. Näiteks pole ka agest, mis sai Saksamaal neljanda koha. Muideks ka Saksamaal pole kaasatud genit küsitlusse, ega ka näiteks myheritage, familyone, humantreed jpt. netikeskkondi.
Miks pole genit mõjub kergelt propagandistlikuna. Ehk siis vist võiks järeldada, et millestki muust enam ei tohigi rääkida vahelduseks, ilma et mainiks, et "kuskil kaugel paistab geni tegelikult ka" - aga sellel pikemalt ei peatuks.
Kuna enda suguvõsas ei tule saksa juuri kaugelt otsida, siis võin omalt poolt lisada, et geni Saksamaal väga populaarne polegi. Ka mulle on paljud palunud, et ma neilt saadud andmeid sinna ülesse ei riputaks. Teatud mõttes pole siiski privaatne keskkond ja kuna tänapäeva maailmas on privaatseks jääda ilmatu raske kui mitte võimatu - väga palju saab juba netist teada, siis miks tõepoolest peaksime me sellele protsessile veel omalt poolt hoogu juurde andma
... ja lõpuks vastus on tegelikult väga lihtne. Foorumi võimalused lubavad küsitlusele vaid 10 vastusevarianti hetkel. Seega on iseenesestmõistetav, et tuleb teha juba eelvalik, sest programme on tõesti meeletult ning esmajoones jäävad välja justnimelt geni ja muud sellised, mis ei vasta kõigi inimeste kujutlusele arvutiprogrammist.
Linnavarblasele: Teinekord võiksid olla tolerantsem ka konkureerivate ettevõtmiste suhtes ja küsida, miks pole genealoogia alaseid netikeskkondi või pole genit, ... , .... , ... jne. See jätaks sinust endast parema mulje. Praegu jääb tahtmatult mulje, et oled asjasthuvitatud isik ja teed geni.kommile lihtsalt tasuta (tasulist???) lobi. Kas see meie foorum ühemõttelise lobi jaoks just kõige õigem koht on. Ma mäletan, et kunagi lobistati siin mingeid p_ornosaite, nüüd sina geni. Ma arvan, et siin on inimesed koos eelkõige selleks, et anda abi ja saada abi seal hulgas nõuannet. Kui sind huvitab, mis asi on geni, siis loo selleks oma teema ja ära suru end väevõimuga teiste omasse sisse.