olen leidnud vaid ta sünnikande läti Radurakstist Ruijenast ja edasi on tühjus kuni tuli sakslannast naisega eestisse 1883 a. mõisa aednikuks. ta laste meenutustes oli neil kodune keel saksa keel seepärast eeldan, et õppis saksamaal. ehk oskab mõni nutikas anda vihjet/linki, kust edasi otsida?
ametikoolidest 19. sajandil
ametikoolidest 19. sajandil
kas 19.sajandi keskpaiku oli olemas, arvatavalt saksamaal, koole, kus sai õppida aednikuks? üks mu esivanemaist olevat olnud "kõrgelt haritud välaõppinud aednik", mis iganes see võis tähendada!?
olen leidnud vaid ta sünnikande läti Radurakstist Ruijenast ja edasi on tühjus kuni tuli sakslannast naisega eestisse 1883 a. mõisa aednikuks. ta laste meenutustes oli neil kodune keel saksa keel seepärast eeldan, et õppis saksamaal. ehk oskab mõni nutikas anda vihjet/linki, kust edasi otsida?
uurin juuri: Johanson, Thomson, Martinson, Jehrzum, Pärtelpoeg, Bergstein, Trossmann
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: ametikoolidest 19. sajandil
Vaatasin enda suguvõsas olevad aednikud üle, ning leidsin, et üks neist on õppinud Gartenbaustudium in Dresden´s. Ning üks Institut für Gemüsebau in Gros. Siis leidsin ühe Wikipedia artikli, mis räägib, kuidas aedniku eriala õpingud Saksamaal tänapäeval käivad. Sealt leiate juba ise mõned nimed ja lingid. võib arvata, et Saksamaal on ka üsna vanu vastavaeriala koole. Aga nagu wikipediast selgub, on aednikuks võimalik saada väga erineva tasemega koolides ja neid on kindlasti üksjagu palju. Kõiki neid läbi puistata poleks võib olla kohe mõtet. Äkki te teate kohta, kus ta kindlasti töötas - võib olla on seal selle mehe nö. CV, kus kõik kirjas. Põhimõtteliselt võis see Saksamaal õppimine toimuda ka kohas, mis pole praegu saksamaa või mida üleüldse enam olemaski pole.maekivi kirjutas:kas 19.sajandi keskpaiku oli olemas, arvatavalt saksamaal, koole, kus sai õppida aednikuks? üks mu esivanemaist olevat olnud "kõrgelt haritud välaõppinud aednik", mis iganes see võis tähendada!?![]()
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Re: ametikoolidest 19. sajandil
suured tänud! 
uurin juuri: Johanson, Thomson, Martinson, Jehrzum, Pärtelpoeg, Bergstein, Trossmann