Mingi müstika
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Mingi müstika
Tere üle hulga aja!
Selline Probleem - siin kastis on minu otsene esivanem. Olen teda ja tema meest Jacob Johanni (või ka ümber pöördult) - ka otsene esivanem - otsinud meeleheitlikult mööda Tallinna kirikuid taga. Kui keegi oskab mulle kätte näidata koha, kust need inimesed põlvnevad ehk kes nende vanemad võiksid olla vms. - olen ülimalt tänulik! Olemasolevate andmetega olen üsna metsa jooksnud, aga ma loodan, et see on ehk ainult minu viga.
Selline Probleem - siin kastis on minu otsene esivanem. Olen teda ja tema meest Jacob Johanni (või ka ümber pöördult) - ka otsene esivanem - otsinud meeleheitlikult mööda Tallinna kirikuid taga. Kui keegi oskab mulle kätte näidata koha, kust need inimesed põlvnevad ehk kes nende vanemad võiksid olla vms. - olen ülimalt tänulik! Olemasolevate andmetega olen üsna metsa jooksnud, aga ma loodan, et see on ehk ainult minu viga.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Re: Mingi müstika
Sirvisin pisut Paide meetrikaid, võibolla tead isegi, et seal vististi Maria Helena kaks õde abiellunud: Saaga EAA.3159.1.51:232
Üks neist igatahes on Rosine ristiemaks, kui mitte õde, siis vähemalt onutütar vmt: Saaga EAA.3159.1.51:190?1157,959,1088,369,0
Neist abielukirjetest järelduks jusku oleks pappa Tabach olnud Tallinnas köster ja kooliõpetaja (kui nüüd õieti välja loen).
Üks neist igatahes on Rosine ristiemaks, kui mitte õde, siis vähemalt onutütar vmt: Saaga EAA.3159.1.51:190?1157,959,1088,369,0
Neist abielukirjetest järelduks jusku oleks pappa Tabach olnud Tallinnas köster ja kooliõpetaja (kui nüüd õieti välja loen).
Siin ka pappa Tabachi pikem elulugu: Saaga TLA.238.1.65:21?101,687,933,240,0
-
Assar
- Kontakt:
Suur tänu Mari vastamast!
Olen kurssis nende abiellumistega Paides ning teadsin ka, et Tabachid on mind huvitava pere laste vaderiteks olnud ning vastupidi. Sarnane seos on ka Silsckytega olemas. Papa Tabachi kohta elulugu ma varem näinud polnud. See oli küll huvitav, aga praegustel andmetel pole mul mingit alust teda oma otseseks esivanemaks pidada. Kuigi tõenäosus selleks võib olla suur. Sellepärast abi ka palusin.
Ka pole mul õnnestunud leida tema mehe Jacob Johann Hinrichsohni vanemaid. Tema surmaaeg on personaalraamatutes kirjas aga Paide surmameetrikas see õige lehekülg puudub. Hingerevisioni põhjal võib arvata, et ta on sündinud ca 1766 ... 1768 paiku ning ilmselt pole "põline paidelane" vaid kusagilt mujalt tulnud inimene. ILMSELT Tallinnast. Aga ... ei oska lihtsalt neid leida. Loodan, et äkki keegi mõtleb veidi teise loogikaga või on muidu targem ja aitab mul järjele jõuda!
Olen kurssis nende abiellumistega Paides ning teadsin ka, et Tabachid on mind huvitava pere laste vaderiteks olnud ning vastupidi. Sarnane seos on ka Silsckytega olemas. Papa Tabachi kohta elulugu ma varem näinud polnud. See oli küll huvitav, aga praegustel andmetel pole mul mingit alust teda oma otseseks esivanemaks pidada. Kuigi tõenäosus selleks võib olla suur. Sellepärast abi ka palusin.
Ka pole mul õnnestunud leida tema mehe Jacob Johann Hinrichsohni vanemaid. Tema surmaaeg on personaalraamatutes kirjas aga Paide surmameetrikas see õige lehekülg puudub. Hingerevisioni põhjal võib arvata, et ta on sündinud ca 1766 ... 1768 paiku ning ilmselt pole "põline paidelane" vaid kusagilt mujalt tulnud inimene. ILMSELT Tallinnast. Aga ... ei oska lihtsalt neid leida. Loodan, et äkki keegi mõtleb veidi teise loogikaga või on muidu targem ja aitab mul järjele jõuda!
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Noh, mitte ainult vaderiteks, Maria Helena on ju väidetavalt sündind Tabach, aga pühavaimu meetrikas teda sellel kuupäeval tõesti ei paistnud, nagu märkuse Reval HgGst põhjal võiks oletada.
-
Assar
- Kontakt:
Seda küll, et Tabach. Aga ma tahtsin öelda, et mul pole ühtki allikat, mis väidaks, et ta on Johann Christopher Tabachi tütar. Tema sündi pole ma meetrikast leidnud. Leeri rootsi mihklist 1783 ka mitte. Aga mida olen leidnud, on tolle Johann Christopher Tabachi kindla tütre See on siin. Nagu näha sünnib Christiana Wilhelmina, kelle eluküünalt küll kauaks ei jätkunud, 6 detsembril 1769. Tema potentiaalne õde, aga on sündinud 19 aprill 1770. Ainult neli pool kuud hiljem. See oleks tollal tähendanud kõige enam surnult sündi. Tänapäevalgi ei anta väga palju lootust. Ometi elas Maria Helena Tabach 82-aastaseks. Seega julgen ma öelda ainult seda, et minu jaoks on tema vanemate küsimus endiselt lahtine.Mari.Sarv kirjutas:Noh, mitte ainult vaderiteks, Maria Helena on ju väidetavalt sündind Tabach, aga pühavaimu meetrikas teda sellel kuupäeval tõesti ei paistnud, nagu märkuse Reval HgGst põhjal võiks oletada.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Siis küll, jah.
Kas leeri kohta on öeldud et Rootsi Mihkli (ma niipalju välja lugeda ei osanud)? 83 tunduks leeri jaoks nagu liiga varajane aastaarv? või ei?
Kas leeri kohta on öeldud et Rootsi Mihkli (ma niipalju välja lugeda ei osanud)? 83 tunduks leeri jaoks nagu liiga varajane aastaarv? või ei?
-
Assar
- Kontakt:
Vähemalt mulle tundub, et see siin on Reval Schwed. Kirche 1783. Kui see sünniaeg ikka õige oli, siis pidi ta 13-aastane olema. Kas ta nüüd liiga varajane on, aga mina väga ei imestaks.Mari.Sarv kirjutas:Siis küll, jah.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716