Küsimus

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
kaerahelbed
Status: Eemal

Küsimus

Postitus Postitas kaerahelbed »

Tere,
palun ettepanekuid, juhiseid kuidas jälgi ajada. Väga keeruline ja segane lugu.
Otsin oma vanaisa/vanavanaema juuri. Teadaolevad faktid: minu vanaisa Peeter Allas on sündinud 1910 Petrogradis (väidetavalt oli tema isa pangatöötaja). Ühtedel andmetel on tema isa nimeks Nikolai ja teiste andmete kohaselt Villem. Samas on ka teada, et tema isa suri 1916. 1920 tulid ema Asta ja poeg Peeter (Petja) Eestisse (tolle hetke perenimi teadmata). Samuti ei ole teada kas perenimi Allas oli sündides juba, ema nimi, isa nimi või hiljem pandud/võetud nimi. Asta on sündinud umbes 1881 vist Pärnu-Jaagupis (sünnimeetrikast ei leia ühtegi Astat -kas sündides võis olla teine nimi?)
Kas peaks otsima 1920.a. optantide nimekirjadest naist nimega Asta, kellel oli tulles 10aastane poeg Peeter (Petja). Kuidas ja mis nimekirjadest vaadata? Või on võimalik ligipääs kuskilt Petrogradi sünnimeetrikale?
Tänud igasuguse info ja õpetuse eest!
Uuritavad nimed: Falten, Gros(s)berg, Haus, Heinsen/Einsen(m), Wolber/Volber, Boberg, Kristjuhan, Allas/Allats, Wulkan/Vulkan, Kaan, Birkenberg, Wasser, Masnik, Sõõrd, Eidse, Matsov, Pauklin,Kermon, Müüldam, Pridemann, Pussov, Kideman, Matsov
madis.michelson

Re: Küsimus

Postitus Postitas madis.michelson »

Kas Astat sai otsitud ka EAÕK Jaagupi-Uduvere kogudusest?
kaerahelbed

Ma igaksjuhuks sirvin selle ka läbi, kuid arvatavasti ta siiski ei olnud õigeusuline... Kahtlustan, et ta ehk oli sündides An või Anna nagu ikka enamus tolajal. Püüan ta täpse sünniaja ka välja uurida (ehk kalmistul on andmed säilinud).
Uuritavad nimed: Falten, Gros(s)berg, Haus, Heinsen/Einsen(m), Wolber/Volber, Boberg, Kristjuhan, Allas/Allats, Wulkan/Vulkan, Kaan, Birkenberg, Wasser, Masnik, Sõõrd, Eidse, Matsov, Pauklin,Kermon, Müüldam, Pridemann, Pussov, Kideman, Matsov
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Asta Allas Siselinna kalmistul ja just õigema usu poolel:
http://www.kalmistud.ee/haudi?filter_ma ... _kalmistu=" onclick="window.open(this.href);return false;
Peeter Allas?:
http://www.kalmistud.ee/haudi?filter_ma ... _kalmistu=" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis Uku.Velbri, Reede 03. September 2010, 18:05:09, muudetud 1 kord kokku.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Samas, üks Anastasja Allas sünd. 1887, on maetud 1961 Hiiu Rahusse:
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

Tänud huvi tundmise eest!

Asta Allas kes on maetud Siselinna kalmistule on minu otsitava Asta Allase lapselaps, kes suri 2 kuuselt ning tema hauda enam kalmistul alles ei ole. Märkusena, et õigeusuga seal muud pistmist ei olnudki, peale kalmistu.
Minu otsitav Asta Allas on maetud Pärnu-Jaagupi kalmistule.

Peeter Allas on see sama, tema on maetud Pärnamäele ning ta suri 27.nov 1976. Temast on palju infot ja tema laste ema ja eks-abikaasa veel elab. Kuid tol ajal ei olevat räägitud ega ka huvi tuntud tema isa kohta või üldse esimesest 10 eluaastast Venemaal. Võib ka olla, et vanaema ei mäleta enam sellest midagi. Lihtsalt osades paberites on märgitud tema isaks Nikolai ja teistes Villem. Ühest tema enda kirjutatud eluloo kirjelduses on väga segased selgitused selle kohta ning pigem kaldun arvama, et kas ta ei teadnud ise ka seda täpselt või siis vassis meelega (eks tõde väänati vastavalt vajadusele tol ajal eriti).

Sellepärast see ongi selline tupiktee, ei tea kohe kus niidiotsa kätte saaks. Kõige parem oleks muidugi kui saaks Peterburi personaalraamatutes Peeter Allase sünni (kes on märgitud vanemateks?) -iseasi kas ta just Allasena sündis. Teada on et sündis 28.mai 1910 ja ema nimi on Asta...

Oeh...
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”