Tere
Kas keegi suudaks välja lugeda ääremärkuse sünnimeetrikas:
Saaga EAA.1231.1.217:8?2103,827,264,537,0
Tänan!
Randel
Palun tõlke-/lugemisabi
Re: Palun tõlke-/lugemisabi
Dieses Paar ist in Taiwola griechisch getraut u. in Harjel (Wolmar) lutherisch eingesegnet worden, der Vater erklärt, weder er noch sein Weib hätten einen Rewers bei der Trauung ausgestellt u. ihr beiderseitiger Wunsch sei es, der luther. Kirche anzugehören und ihre Kinder in dieser Kirche zu erziehen. P. S. v. Pastor zu Harjel
Ma ei ole päris kindel, et ma õigesti tõlgendan, ent pakun niimoodi:
See paar on laulatatud õigeusu koguduses Tahevas ning Harglas (Volmari kreis - ausalt öelda ei oska seda seletada, Hargla ei asunud Volmari kreisis) luteri kirikus õnnistatud, (lapse) isa ütleb, et ei tema ega ta naine ei võtnud (ei allkirjastanud) laulatuse juures kohustust (arvatavasti lapsi õigeusklikena kasvatada - selline kohustus tavaliselt võeti) ning nende mõlepoolne soov olevat kuuluda luteri kogudusse ning kasvatada oma lapsi luteri kiriku tavade kohaselt. Kirikutäht Hargla pastorilt.
Ma ei ole päris kindel, et ma õigesti tõlgendan, ent pakun niimoodi:
See paar on laulatatud õigeusu koguduses Tahevas ning Harglas (Volmari kreis - ausalt öelda ei oska seda seletada, Hargla ei asunud Volmari kreisis) luteri kirikus õnnistatud, (lapse) isa ütleb, et ei tema ega ta naine ei võtnud (ei allkirjastanud) laulatuse juures kohustust (arvatavasti lapsi õigeusklikena kasvatada - selline kohustus tavaliselt võeti) ning nende mõlepoolne soov olevat kuuluda luteri kogudusse ning kasvatada oma lapsi luteri kiriku tavade kohaselt. Kirikutäht Hargla pastorilt.
Katrin H.