http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,565,116,0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,465,103,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Mis sõna on kirjutatud Mihkli nime taha järgmisse lahtrisse?
Lapse ema on mulle teada: Tätta Mango poja Juhani poja Otto tütar Kai Kolts. Miskipärast on siin Juhan küll vahele jäetud. Aga nüüd see isa pool jääb segaseks, mina loen sealt välja, et Tätta Mango poja Hanso poeg Hans Rabbanas. Ent minu teada Mangol Hansu nimelist poega polnud ning Hansu poeg Hans Rabanas peaks hoopis see isik olema:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 3,609,54,0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 9,604,53,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Sohilaps Mihkel küll oli.
Tänan, kui keegi oskab aidata.
Probleem sünniga
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
- Status: Eemal
Re: Probleem sünniga
Mihkel on Unehelich Geborene - abieluväline laps.
Aga selle Tätta Mango kohta arvan, et see on talu nimi, sellepärast on Juhan vahele jäetud. Isa ja poeg Hansud võivad ka seal resideeruda.
Aga selle Tätta Mango kohta arvan, et see on talu nimi, sellepärast on Juhan vahele jäetud. Isa ja poeg Hansud võivad ka seal resideeruda.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
Nimede reast "Tätta Mango Hanso..." ei ole õige välja lugeda "Tätta Mango poja Hanso ...". Hans võib olla selle Tätta Mango (talu) suhtes ükskõik kes - peremehe väimees, kasupoeg, kasvandik, vend, sulane, talu järgmine peremees jne. jne. - sisuliselt ükskõik kes, kes selle talu rahvaga sugulus- või töises suhtes on. Sellesse ämbrisse ei maksa astuda, et tituleerida kõik poegadeks, kes sellises nimereas esinevad. Hansu suhe tuleb muudest allikatest kindlaks teha.
Katrin H.
Tänud abi eest!
Katsa, ma soovisingi kinnitust, et nii ei ole õige välja lugeda, sest kõik mu senised andmed viitavad, et ühtegi Hansu-nimelist Tätta talus pole. Hansu poeg Hans elas hoopis teises talus ja ta ainus side Tätta taluga oli Kaile abieluvälise titte tegemine. Kahjuks puuduvad Kadrina koguduses meetrikaraamatud 1734-1834, mis tõttu osad seosed jäävad lünklikuks.
Katsa, ma soovisingi kinnitust, et nii ei ole õige välja lugeda, sest kõik mu senised andmed viitavad, et ühtegi Hansu-nimelist Tätta talus pole. Hansu poeg Hans elas hoopis teises talus ja ta ainus side Tätta taluga oli Kaile abieluvälise titte tegemine. Kahjuks puuduvad Kadrina koguduses meetrikaraamatud 1734-1834, mis tõttu osad seosed jäävad lünklikuks.
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Mille järgi Sa seda otsustad? Kui hingeloendi järgi, siis pakun, et kirikuõpetaja teadis paremini kus keegi elas. Hans ja tema isa Hans võisid vabalt seal Tätta talus näit. sulased olla - hea lähedal titte ka tehaautekas kirjutas:... ühtegi Hansu-nimelist Tätta talus pole. Hansu poeg Hans elas hoopis teises talus...
Tervitades,
Uku
Assar
- Kontakt:
Lisaksin eelkõnelejale veel niipalju, et hingerevisionid on ju tegelikult mingid hetkefikseeringud. See tähendab neid võib käsitleda kui longituuduuringuid, kuid nad ei käsitlenud jooksvaid muutusi reaalajas. See tähendab, et kui mõne revisioni vaheline aeg oli näiteks 16 aastat, siis võis tallu tulla sulane vahetult pärast fikseeringut ja olla seal sulane 14 aastat jutti ning taas ära minna. Ning pärast äraminekut tehti uus fikseering ja me ei saagi teada, et see inimene seal talus üldse sulane oli.
Samamoodi võib ka vastupidi olla. Isik oli ühes revisionis kirjas ja läks kohe pärast seda minema. Vahetut enne revisioni tuli samasse tallu tagasi, kuigi 16 aastat hiljem, ning meile jääb mulje nagu oleks ta kogu aeg seal talus sulane olnud.
Samamoodi võib ka vastupidi olla. Isik oli ühes revisionis kirjas ja läks kohe pärast seda minema. Vahetut enne revisioni tuli samasse tallu tagasi, kuigi 16 aastat hiljem, ning meile jääb mulje nagu oleks ta kogu aeg seal talus sulane olnud.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716