Tere,
vajan abi järgneva allikaga: Saaga EAA.1255.1.510:142
Leheküljel 257 (paremal üsna üleval ääres) on kirjutatud mingi märkus, millest ma aru ei saa, W.Pabo L. Mari kohta.
Samuti ei saa ma sellest aru, kas Mari oli vallasema, või on ta lk 256 all paikneva Peteri teine naine või veel üleval paikneva meesterahva (Jürri) tütar?
Sellest tulenevalt, kas ma saan õigesti aru, et Maril oli poeg Jaak (kellel naine An), ja ka poeg Güstapf?
Ettetänades,
Jane Peda
Vajan abi - mis on kirjas?
Re: Vajan abi - mis on kirjas?
Märkus paremal - Mari abiellub jaanuaris 1779 endise kõrtsmiku Jaaniga, laulatus toimub Põlvas (kande leiate arvatavasti Põlva meetrikast).
Mari on Paabu (Pabo) L. - lesk ja sugugi mitte vallasema. Paap on nähtavasti Peedu (Pedo) W. - väimees ja Mari surnud abikaasa, seega Mari isa peaks olema Peet. Meetrikatest peate sellele kinnituse leidma. Peremees Pedo Jürri Jaagu kohta on märkustes kirjas Võnnu kihelkond (ta on sealt tulnud?), seega võib-olla tuleb jälgi ajada hoopis Võnnu meetrikatest. Kambja eelmist personaalraamatut tasub ka vaadata, võib-olla saate sealt lisaandmeid.
Maril on kaks poega - Jaak ja Gustaph, Ann on Jaagu naine.
Mari on Paabu (Pabo) L. - lesk ja sugugi mitte vallasema. Paap on nähtavasti Peedu (Pedo) W. - väimees ja Mari surnud abikaasa, seega Mari isa peaks olema Peet. Meetrikatest peate sellele kinnituse leidma. Peremees Pedo Jürri Jaagu kohta on märkustes kirjas Võnnu kihelkond (ta on sealt tulnud?), seega võib-olla tuleb jälgi ajada hoopis Võnnu meetrikatest. Kambja eelmist personaalraamatut tasub ka vaadata, võib-olla saate sealt lisaandmeid.
Maril on kaks poega - Jaak ja Gustaph, Ann on Jaagu naine.
Katrin H.