Antud leheküljel
http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 0&curr=302
teise pere (Pedi Jago Frido Riid) järel on kirikuraamatutele või kirikuraamatute lehekülgedele viitamise jaoks ettenähtud lahtris mingi pikem märkus, mida ma kuidagi deshifreerida ei suuda.
Äkki oskab keegi aidata? Tänud ette!
Ise oletan nii palju:
J?? tfreg (?) No. 180steht ??? einen schreibfehler Mert co???? 1. juuni (18)53.
schreibfehler on kirjaviga eesti keeles, nii et tegu on ilmselt mingi õiendiga, kellegi Märdi kohta, aga millises kirikuraamatus? Tfreg = sünniregister?
veider märkus
-
andri.riid
- Status: Eemal
-
Patrick Rang
Minu julge pakkumine:
"Im Tfreg N180 getft ist einer Scheribfehler Mart. Corrigiert 1 Juni 1853".
St kellegi sünnikanne (vahest nt Marri oma?) on meetrikas nr 180 all kirjas ja miskipärast on sünnikuuks märgitud märts, kui olema peab midagi muud. Ja kõik see on õigeks parandatud 01.06.1853.
Ehk annab see suuna kontrollimiseks.
Terv,
Patrick Rang
St kellegi sünnikanne (vahest nt Marri oma?) on meetrikas nr 180 all kirjas ja miskipärast on sünnikuuks märgitud märts, kui olema peab midagi muud. Ja kõik see on õigeks parandatud 01.06.1853.
Ehk annab see suuna kontrollimiseks.
Terv,
Patrick Rang
-
andri.riid
Peaaegu õige. Nagu järgi vaadates selgus, on Mari sünniregistris registreeritud Märdi nime all. Vigane kirje kehtis peaaegu 14 aastat, mil käekirja järgi otsustades uus õpetaja on selle vea ära parandanud. Tänud abi eest mõistatuse lahendamisel!Patrick Rang kirjutas:Minu julge pakkumine: