Palun abi :(

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
annaminna
Status: Eemal

Palun abi :(

Postitus Postitas annaminna »

Palun jälle abi välja lugemisel (ja tõlkimisel):
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... 460515e408" onclick="window.open(this.href);return false;

Huvitab lehe alumine osa ja mees nimega Hugo Kassuk. Tema nime, sünniaja jm sain isegi aru, aga tema naine, lapsed ja seos lehe lõpus oleva Kassuk'iga on minu jaoks segane :(
passer urbanus

Re: Palun abi :(

Postitus Postitas passer urbanus »

Adam's S Hugo Kassuk Kagromois 85 18/IV
Wb. Emilie /Hõrrast/ A. Antzen 87 13/I

P1. Arnold Dorpat 1908 12/II (+) 9/III
zwiling. 2. todtgeb. T. 1910 20/VIII
3. Erich Eduard 1910 20/VIII (+) 26/IX +1911 11/VII

Adam's S Alex Gert. Moritz Kassuk Kagremois 77 4/II
Wb. Annette Julianne (Torn) N. ??? 85 4/VIII
K1. Elfriede Dorp. 1911 22/IX (+) 23/X
2. Enietz(???) Werner Paulenhof 1915 1(+)13/XI

Hugo ja Alex näivad vennad olevat
annaminna

Alex Gert. Moritz on eesnimed?

Suured tänud vastamast: sellenimelist venda minu sugulasel Hugol ei tohiks olla, nii et polegi minu sugulastega siis tegu :( või vähemalt mitte lähedaste sugulastega..
passer urbanus

sugulasi ei valita!

http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,709,179,0" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,932,197,0" onclick="window.open(this.href);return false;
annaminna

No see on müstiline, kuidas te nii kiiresti sellised lehed välja võlusite :shock:

Sugulastega on tõenäoliselt tegemist, kuna Kagrimoisi (Kaagre/Kaagvere või mis iganes nimi veel)on see koht, kust minu Kassuk/Kasuk nimelised sugulased pärit on. Aga kuna vanaema andis oma vanaema (Mari Kasuk'i) vendadest-õdedest kunagi infot, siis Hugo-nimeline seal küll oli, aga mitte Alexandri nimelist :( kuna aga sünniaegasid ma oma Kasuk'ite kohta ei tea (v.a. Mari Kasuk), siis kindel ei saa kunagi olla.

Aitäh teile veelkord abi eest.

PS! Ma olen tegelikult iga leitud sugulase üle õnnelik, aga olen piisavalt skeptiline, et igat nimekaimu mitte omaks pidada :D pärast on pettumus väiksem, kui selgub, et vale inimesega tegu :)
passer urbanus

isa on nimekaim, ema (ka neiupõlvenimi) on nimekaim? koht on sama? juhuslik kokkulangevus?

Kaagri on kohanimi, Kanepis (vt http://web.zone.ee/passergenesis/kogudus-mois.htm" onclick="window.open(this.href);return false;)

võimalus on muidugi, et see pole see Hugo
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Siin on neid terve suur pere Saaga EAA.1267.1.297:340?49,1011,891,558,0
Katrin H.
annaminna

Katsa kirjutas:Siin on neid terve suur pere Saaga EAA.1267.1.297:340?49,1011,891,558,0
Aga siiski, ongi seesama Hugo. Minu vanaema vanaema Mari oli neist teistest siis lihtsalt nii palju vanem. Ja vanaema nimetatud Mari õed ja vennad (Miili, Värdi ja Eero) on nende eestipärased nimed hoopis. Mõni ime, et ma neid kuskilt ei leidnud.

Tundub, et Saagas omal käel tuhnimise asemel oleksin pidanud kohe siit hakkama abi paluma :) Mul on ikkagi veel üks küsimus: kuidas te nii kiiresti õigele nimele vasteid leiate? Otsinguga Saaga mulle ühtegi teie antud lehte ei pakkunud ja ükshaaval piirkonna järgi läbi lapates ju ei jõua ka nii kiiresti tulemuseni..?

Suured tänud veelkord ;)
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”