Tolli, Märjamaa 1795 revisjon: http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,898,238,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Hallika Karli poeg Karl, pereisa, võetud sõjaväkke? kas tõesti perepäid ka võeti sõjaväkke või loen valesti?
Toomas läks / viidi mõisa sulaseks ja 1811 on ta ... mida teinud?
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1011,105,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Aituma!
tõlgendamisabi palun
-
passer urbanus
- Status: Eemal
-
karin.rannu
Re: tõlgendamisabi palun
Tere,
Midagi siin küsimustes ja viidetes ei klapi, aga kirjutan niipalju, kui aru saan.
Esimese viite puhul on Tolli 1811 revisjon (mitte 1795). Ja seal on tõesti kirjas, et Hallika Karli p Karl võeti 1799 nekrutiks. Aga peremeheks on ta märgitud 1811.
Teises toodud viites Toomast pole. Aga kui Tooma käekäik huvitab, siis oli ta mõisa valvur (Wachtkerl) ja suri 1809. Niiet 1811 ta just paljut teha ei saanud...
Teises viites toodud Jaan on aga vabaks lastud (wird frey gelassen).
KR
Midagi siin küsimustes ja viidetes ei klapi, aga kirjutan niipalju, kui aru saan.
Esimese viite puhul on Tolli 1811 revisjon (mitte 1795). Ja seal on tõesti kirjas, et Hallika Karli p Karl võeti 1799 nekrutiks. Aga peremeheks on ta märgitud 1811.
Teises toodud viites Toomast pole. Aga kui Tooma käekäik huvitab, siis oli ta mõisa valvur (Wachtkerl) ja suri 1809. Niiet 1811 ta just paljut teha ei saanud...
Teises viites toodud Jaan on aga vabaks lastud (wird frey gelassen).
KR
-
passer urbanus
Re: tõlgendamisabi palun
mmm ... sorry - nädala lõpp ja hiline aeg ... aga vastused enam, kui huvitavad ...
mul juba teine eellase lähisugulane poiss, kes noorelt mõisa võetud ja siis ca 20'selt vabaks lastud ... eelmine oli toapoiss ja kadus kuskile toompeale. väga huvitavad mõtted tulevad.
aga kust see Tooma käekäik välja paistab? minu arvutuste kohaselt oli ta sulane siiski ja 1850 veel elas.
aituma!
edit: see Toomas pidigi Jaan olema ...
mul juba teine eellase lähisugulane poiss, kes noorelt mõisa võetud ja siis ca 20'selt vabaks lastud ... eelmine oli toapoiss ja kadus kuskile toompeale. väga huvitavad mõtted tulevad.
aga kust see Tooma käekäik välja paistab? minu arvutuste kohaselt oli ta sulane siiski ja 1850 veel elas.
aituma!
edit: see Toomas pidigi Jaan olema ...