Vist Rapla kandist

Soovite tuvastada isikuid, kohti, aega vms. Viited pildialbumitele.
Vasta
Katsa
Status: Eemal

Vist Rapla kandist

Postitus Postitas Katsa »

Kas keegi aitaks mul inimesi identifitseerida?

SIIN

Ma tean, kes on laps ja täpilises kleidis peakattega naine vankris, ja ma aiman, kes on mees hobuse tagumikul ning naine, kelle käest ta kinni hoiab, samuti naine, kes istub vankri serval. Kui keegi tunneb ära mehe hobuse seljas ning kolm naist vankril, siis oleksin hirmus tänulik info eest. Kahtlustan, et tegemist võib olla Starrkopfide pere liikmetega. Talu tagaplaanil võiks olla siis ehk Matsu talu? Kas keegi teab, kus täpselt see asus? Kuskil Selis?

Foto on tehtud 1931. a. tõenäoliselt.
Katrin H.
Pisi-Pisi

Re: Vist Rapla kandist

Postitus Postitas Pisi-Pisi »

On jah Matsu talu. See asub Kuku külas Hagudi lähedal Raplamaal. Maja peaks olema alles.
Matsu talu peremees oli Star(r)kopf-ide suguvõsast. Vankril istuvatest naistest vasakult teine peaks olema Matsu peremehe tütar Mann. Üks istujatest peaks olema peremehe teine tütar Helmi. Kokku oli tütreid 5, veel oli peres 1 poeg.
Saatuse nöögina suri kõrvaltalus elanud naine paar päeva tagasi ära, tema oleks osanud täpselt öelda, kes pildil on.
Starkopfide kohta on muidu olemas suguvõsaraamat, kus kõik need inimesed on sisse kantud (tegu on minu mehe emapoolse suguvõsaga).
Ene K.

Ei või iial teada, kui väike on maailm...
Katsa

Re: Vist Rapla kandist

Postitus Postitas Katsa »

Suur tänu, Pisi-pisi! Ma ise kahtlustasin ka, et üks neist naistest vankril on Matsu Mann. Asi on selles, et minu mälestused viiest Matsu talu õest - Salmest, Mannist, Helmist, Almast ja Annist - on pärit ajast, mil nad olid juba üsna eakad inimesed. Seepärast ma neid noorusaja fotodelt päris kindlalt paika ei saagi. Kui ma ei eksi, siis oli veel ka õde Linda, kes suri üsna noorelt.

Mul ei ole Starkopfidega sugulusseost, kuid minu vanaisa ja Anton Starkopf (s. t. see perepoeg) olid väga head sõbrad, mistõttu nii Matsu talul kui ka kogu Starkopfide perekonnal on üsna oluline roll minu perekonnaloos. Sellest sõprusest sündinud läbikäimine kestis edasi ka pärast Antoni ja minu vanaisa surma, ja ka mina sain sellest osa :)
Katrin H.
Vasta

Mine “Vanad fotod”